Ana içeriğe atla

‘Niğde Kadıoğlu Sokak Sağlıklaştırma Fikir Projesi’ tamamlandı

22.06.2023

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından tamamlanan ‘Niğde Kadıoğlu Sokak Sağlıklaştırma Fikir Projesi’ için sergi düzenlendi.

a05a0528.JPG

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültemiz ile Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği (TÜRKEV) arasında imzalanan protokole istinaden hayata geçirilen ‘Niğde Kadıoğlu Sokak Sağlıklaştırma Fikir Projesi’ tamamlandı. Doç. Dr. Gülhan Benli yürütücülüğünde sürdürülen projeye, Dr. Öğr. Üye. Pelin Karaçar, Dr. Öğr. Üye. Gizem Can ve Arş. Gör. Zübeyde Keskin koordinasyon desteği verdi. Projeye TÜRKEV Başkanı Mimar Uğur Deniz Sökmen, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğr. Gör. Türkan Sarp ve ZEMASTEK Yapı İnşaat Restorasyon Firması kurucusu Doğan Tekin ile GSTMF öğrencileri de destek verdi.

GÜNEY KAMPÜS’TE SERGİ DÜZENLENDİ

Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümlerimizden 14 öğrenci proje kapsamında Niğde merkezinde yer alan Kadıoğlu Sokak’ta 11-18 Eylül 2022 tarihleri arasında alan çalışması gerçekleştirdi. Yerinde yapılan çalışmalarda elde edilen rölöveler, ZEMASTEK sponsorluğunda üç boyutlu lazer tarayıcı ile elde edilirken diğer araştırmalar ve mevcut durum analizleri ise alanda yapılan gözlem ve belgeleme çalışmaları ile birleştirildi. Proje kapsamında elde edilen sonuçlar yarı yıkık ya da büyük oranda yıkık durumdaki ‘Niğde Evleri’nin yıkılmadan korunabileceğine yönelik bir koruma, yaşatma ve yeniden işlevlendirme yapılabileceğini ortaya koydu. Yapılan çalışmaların gösterilmesi amacıyla da Güney Kampüs’te sergi düzenlenerek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Son Güncelleme Tarihi: 04/07/2023 - 10:33