Öğrencimiz Korkusuz, Avrupa Öğrenci Birliğine kabul edildi

19.06.2023

Tıp Fakültesi öğrencimiz Ahmet Kayhan Korkusuz’un Avrupa Öğrenci Birliğine (European Students’ Union, ESU) yaptığı başvuru kabul edildi.

korkusuz_haber.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ahmet Kayhan Korkusuz’un Avrupa Öğrenci Birliğine (European Students’ Union, ESU) yaptığı başvuru kabul edildi. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Öğrenci Komisyonu Başkan Yardımcısı da olan Korkusuz, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı süresince ESU Kalite Güvencesi Öğrenci Uzmanları Havuzu’nda ülkemizi temsil edecek. 40 Ülkeden 45 Ulusal Öğrenci Birliğinin oluşturduğu ESU’ya kabul edilmesi hakkında bilgi veren Korkusuz, ESU’nun yaklaşık 20 milyon öğrenciyi temsil eden çatı kuruluş olduğunu ifade etti. Türkiye adına ESU’da yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Korkusuz, şöyle dedi: “ESU, tüm Avrupa’da kalite güvencesine öğrenci katılımını teşvik etme ve geliştirme amacıyla 2009 yılında Kalite Güvencesi Öğrenci Uzmanları Havuzunu oluşturdu. Oluşumda yer alan 73 üyeden 10 üye ülkemizdeki temsilcilerden oluşuyor. 10 üyeden 2’si ise YÖKAK Öğrenci Komisyonuna üye. Avrupa’nın her yerinden havuzda yer alan öğrenciler deneyim ve bilgilerini bir araya getirerek kalite güvencesi sisteminin gelişmesini sağlamayı amaçlıyor. Süreç boyunca benden desteklerini esirgemeyen üniversitemize de teşekkür ederim.”

Son Güncelleme Tarihi: 19/06/2023 - 14:42