MSTAS 2023 gerçekleştirildi

02.07.2023

XVII. Mimarlıkta Sayısal Tasarım Ulusal Sempozyumu (MSTAS 2023) “Devinim, Değişim, Döngü” temasıyla gerçekleştirildi.

1

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) tarafından XVII. Mimarlıkta Sayısal Tasarım Ulusal Sempozyumu (MSTAS 2023), 17-20 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Düzenleme kurulunda Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Cenani Durmazoğlu, Dr. Öğr. Üye. Yazgı Aksoy, Dr. Öğr. Üye. Zülal Nurdan Korur, Öğr. Gör. Erenalp Saltık, Arş. Gör. Nursena Coşkun Müştekin ve Arş. Gör. Zübeyde Keskin’in yer aldığı MSTAS 2023, Güney Kampüs’te düzenlendi. Sempozyumun açış konuşmalarını GSTMF Dekanı Prof. Dr. H. Atilla Dikbaş ve Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeynep Sözen gerçekleştirdi. MSTAS 2023’e Prof. Dr. Mine Özkar, Prof. Dr. Meryem Birgül Çolakoğlu, Prof. Dr. Leman Figen Gül, Prof. Dr. Arzu Gönenç Sorguç, Dr. Öğr. Üye Yazgı Aksoy ve Dr. Öğr. Üye. Zülal Nurdan Korur oturum başkanı olarak katkı sundu. “Devinim, Değişim, Döngü” temasıyla gerçekleştirilen sempozyumda günümüzün sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili sorunlarının ve potansiyellerinin hesaplamalı tasarım yöntemleri ile değerlendirilmesine odaklanıldı.

TUNÇER, DOĞAN VE GÜN SUNUM YAPTI

Her yıl farklı uzmanlık alanlarında çalışmalar yürüten akademisyenleri ve lisansüstü öğrencilerini bir araya getiren etkinlikte hesaplamalı tasarım alanında uluslararası platformlarda çalışmalar gerçekleştiren Bige Tunçer, Timur Doğan ve Onur Yüce Gün sunum gerçekleştirdi. MSTAS 2023 kapsamında İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Okan Üniversitesi, TED Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Fenerbahçe Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve OSTIM Teknik Üniversitesinden sunulan bildirilere sempozyumun web sitesinden açık erişimli olarak ulaşılabilecek.

Son Güncelleme Tarihi: 04/07/2023 - 10:12