Ana içeriğe atla

Medipol’den 8 akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde

05.10.2023

İstanbul Medipol Üniversitesinden 8 akademisyen, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alma başarısı gösterdi.

medipol_guney_kampus.jpg

Stanford Üniversitesinin her yıl dünyanın en etkili bilim insanlarını sıraladığı liste Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. Akademisyenlerin bilimsel üretkenliği ve çalışmalarının kalitesi gibi ölçütler kullanılarak yapılan sıralamada dünya genelinde 200 bini aşkın isim değerlendirildi. Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından 22 anabilim dalı ile 174 alt bilim dalında hazırlanan listede İstanbul Medipol Üniversitesinden 8 akademisyen yer aldı. Bu seneki listede Medipol’den Prof. Dr. Abdülbari Bener, Prof. Dr. Jean De La Rosette, Prof. Dr. Hüseyin Arslan, Prof. Dr. Fatma Julide Akbuğa, Prof.Dr. Mehmet Sait Doğan, Prof. Dr. Hasan Dinçer, Prof. Dr. Bahadır Kürşat Güntürk ve Doç. Dr. Serhat Yüksel yer aldı.

 

CERAN: AKADEMİSYENLERİMİZİN BAŞARISIYLA GURUR DUYUYORUZ

Akademisyenlerin başarısıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, “Açıklanan her bilimsel çalışmada üniversitemizin yer alması bizleri mutlu ediyor. Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde üniversitemizden 8 akademisyenin bulunması; üniversitemizin araştırma, kalite ve başarı odaklı yaklaşımlarının göstergelerinden bir tanesi. Akademisyenlerimizin başarısıyla gurur duyuyor ve sevinçlerini paylaşıyoruz. Gayret gösteren akademisyenlerimizi yürekten kutluyorum.” dedi.

 

TEMEL ULUSLARARASI ÖLÇÜTLER KULLANILDI

Elsevier Veri Tabanı’nda yayımlanan ve ilk %2’lik dilimde bulunan ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesi oluşturulurken bilim insanlarının kariyer boyunca çalışmalarına bakıldı. Liste oluşturulurken akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen “nitelikli yayın sayısı, makalelerinin yayımlandığı derginin etki değeri, çalışmalarına yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri” gibi temel ve ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 09/11/2023 - 15:46