Ana içeriğe atla
Medipol Üniversitesi

Medipol öğrencileri ÜNİDES hakkında bilgilendirildi

10.10.2025

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda öğrenci kulüpleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının ÜNİDES (Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı) programı hakkında bilgilendirildi.

unides

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen ÜNİDES (Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Güney Kampüs B4 katı 1001 numaralı derslikte gerçekleştirilen etkinlikte, ÜNİDES Gençlik Lideri Şengül Kütükçü, öğrencilere başvuru süreci, destek miktarları ve programın sunduğu imkanlar hakkında bilgi verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen programın amacı, üniversite topluluklarıyla Genç Ofisler arasındaki etkileşimi güçlendirmek ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak projeleri desteklemek olarak ifade edildi.

Programda konuşan Şengül Kütükçü, üniversitelerin gençlik projeleri açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Kütükçü, ÜNİDES programının altıncı dönemine girildiğini belirterek, önceki dönemlerde birçok üniversite kulübüne milyonlarca lira hibe desteği sağlandığını söyledi. Öğrencilerden gelen geri bildirimlerin oldukça olumlu olduğunu ifade eden Kütükçü, “Geçen dönem birçok üniversitede çok güzel projeler hayata geçti. Bu dönem için son başvuru tarihi 15 Ekim.” açıklamasında bulundu.

Kütükçü, proje yazımında dikkat edilmesi gereken unsurlara da değindi. SKS onaylı kulüp belgesinin zorunlu olduğunu hatırlatarak, “SKS onaylı kulüp olduğuna dair belgeyi alamadığınız noktada, çok güzel bir proje de yapsanız evrak eksikliğinden ret alırsınız. Bu çok önemli bir detay.” dedi.

YEREL VE ULUSAL PROJELER AYRINTILARIYLA ANLATILDI
Program kapsamında projelerin yerel ve ulusal olmak üzere iki gruba ayrıldığını belirten Kütükçü, “Eğer İstanbul’daki bir üniversite olarak sadece bulunduğunuz ildeki öğrenciler faydalanıyorsa bu yerel proje olur. Ancak farklı illerden öğrenciler de etkinliğe katılıyorsa ya da proje başka bir şehirde yürütülüyorsa ulusal kabul edilir. Hatay’da bir köy okulunda etkinlik yapmak ya da farklı illerden katılımcı ağırlamak projenizi otomatik olarak ulusal yapar.” dedi.

“HER PROJE MUTLAKA BİR BAŞLIKLA ÖRTÜŞÜR”
Kütükçü, projelerin Gençlik ve Spor Bakanlığının “Gençlik Politika Belgesi”ndeki 11 temel alan üzerinden değerlendirildiğini ifade etti. Bu alanlar arasında Afet Yönetimi ve Dayanıklılık, Aile ve Değerler, Bilim ve Teknoloji, Gönüllülük, Eğitim ve Hayat Boyu Öğrenme gibi başlıkların yer aldığını söyledi. “Yazdığınız projeyi bu başlıklardan biriyle eşleştirin. Hiçbiri uymuyor gibi görünse bile dikkatlice incelediğinizde mutlaka bir tanesiyle örtüştüğünü göreceksiniz.” sözleriyle öğrencileri proje üretmeye teşvik etti.

ÜNİDES programının gençlerin sosyal sorumluluk bilincini, ekip çalışmasını ve proje üretme becerisini geliştirmeyi hedeflediğini belirten Kütükçü, son olarak tüm öğrenci kulüplerini bu destekten yararlanmaya davet etti.

Toplantı sonunda SKS Öğrenci Kulüpleri Ekip Lideri Seda Sevil Küçük Yılmaz, Öğrenci Kulüpleri Uzman Yardımcıları Dilara Şahinoğlu ve Yusuf Hamza İşçimen de öğrenci kulüplerinin işleyişi hakkında bilgilendirme yaptı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/10/2025 - 14:54



Bilgi / Destek Butonu