Ana içeriğe atla

Medipol konseri büyüledi

31.05.2011

Medipol konseri büyüledi

İstanbul Medipol Üniversitesi Tük Müziği Korosu’nun yılsonu konseri izleyenleri büyüledi. Aylin Şengül Taşçı’nın şefliğinde sahne alan Medipol Korosu’na 4 şarkıda Belgin Ahun konuk sanatçı olarak eşlik etti.

 

Geçtiğimiz Cuma akşamı Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde yapılan konserde Klasik Türk Müziği şarkıları ve İstanbul Türkülerinden oluşan repertuar seslendirildi. Öğretim üyesi ve öğrencilerin yanı sıra özel konukların da katılımı ile gerçekleşen konserin şefliğini Türk Müziği Sanatçısı Aylin Şengül Taşçı yaptı. Saz sanatçılarından kanunda Turgut Özüfler, udda Enver Mete Aslan, kemençede Nevâ Gülses, çelloda Murat Süngü ve ritimde Ahmet Kulik’in sahne aldığı gecede konuk sanatçı olarak Belgin Ahun 4 şarkıyı yorumladı.

 

Konserde 8 kadın, 8 erkekten oluşan koro şarkıları seslendirdi. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Demirayak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Huriye Çatalca, Araştırma Görevlileri İlyas Özçiçek, Neşe Ayşit, Nilüfer Ulaş ve Sevda Er ile idari personelden Funda Karabağlı ile Hamza Şen’ın yanı sıra öğrencilerden Cansu Alparslan, Cengizhan Ceylan, Faik Alper Ersöz, Koray Sevimli, Semih Sarp, Sinan Pekuz ve  Simge Sevinçer şarkıları seslendirdi.



Yorumlanan şarkı ve türkülerden bir kaçı şunlar oldu:
Samanyolu
Bir Sevda geldi Başıma
Rüzgâr Uyumuş Ay Dalıyor      
Fikrimin İnce Gülü
Artık Gelecek Sanma Geçti O Günler
Aşkın Kanununu Yazsam Yeniden
Zehretme Hayatı Bana Cananım
Telgrafın Tellerine Kuşlar mı Konar
Kalenin Burcumuyam   
En Sonunda Sen Benimsin
Odasına Girdim Fincan Elinde
Ayva Çiçek Açmış Yaz mı Gelecek
Yıllar Sonra Rastladım Çocukluk Sevgilime       
Yemenimin Oyası 
Şimdi Anladım Neden Bana Küstüğünü
Bu Akşam Gün Batarken Gel
Bülbülüm Altın Kafeste
Yangın Olur Biz yangına Gideriz
Yar peşinde Koşa Koşa Yoruldum
Fındıklı Bizim Yolumuz
 

Haftalardır konser için hazırlanan koronun şarkıları izleyicilerden yoğun alkış aldı. Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Ceran, Aylin Şengül Taşçı ve Belgin Ahun’a çiçek sundular. Dinleyiciler, konser bitiminde alkışlarıyla koroyu tekrar tekrar sahneye çağırdı.

Son Güncelleme Tarihi: 31/03/2023 - 08:46