Ana içeriğe atla

Medipol, THE Impact Rankings 2023’te yer aldı

05.06.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan THE Impact Rankings 2023 genel sıralamasında ilk binde yer aldı. Medipol, “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” alanında ise Türkiye genelinde ilk 5’te, dünya genelinde ise 201-300 sıralamasında yer almayı başardı.

medipol_guney_kampus.jpg

Dünyadaki yükseköğrenim kurumlarıyla ilgili araştırmalar yapan ve raporlar hazırlayan İngiltere merkezli Times Higher Education (THE), “Impact Rankings-Üniversitelerin Etki Sıralaması (2023)” listesini açıkladı. İstanbul Medipol Üniversitesinin THE Impact Rankings 2023 Dünya Sıralaması’nda yeri belli oldu. Kurumsal veriler dikkate alınarak hazırlanan ve 112 ülkeden 1591 kurumun yer aldığı 2023 Genel Etki Sıralamasında Medipol ilk binde yer almayı başardı. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) kapsamında gerçekleştirilen sıralamada Medipol, “SKA3: Sağlık ve Kaliteli Yaşam” alanında Türkiye genelinde ilk 5’te, dünya genelinde ise 201-300 sıralamasında yer almayı başardı. İstanbul Medipol Üniversitesi ayrıca veri sunduğu aşağıdaki kategorilerde yer aldı.


İşte o kategoriler ve sıralamaları:

SKA4: Nitelikli Eğitim, 801-1000

SKA5: Cinsiyet Eşitliği, 601- 800

SKA9: Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı, 601-800

SKA10: Eşitsizliklerin Azaltılması, 301-400

SKA13: İklim Eylemi, 601-800

SKA16: Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar, 401-600

SKA17: Hedefler için Ortaklıklar, 801-1000

 

PROF. CERAN: LİSTELERDE YER ALMA BAŞARISI TESADÜF DEĞİL

Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Ceran, İstanbul Medipol Üniversitesinin THE 2023 Etki Listesine girmesinin önemli ve anlamlı olduğunu ifade etti. Medipol’ün bilimsel çalışmaların yanı sıra ülkesine ve bölgesine hizmet vererek adından söz ettirdiğini kaydeden Ceran, şöyle dedi: “Üniversitemiz adına bu başarılar tesadüf değil. Odaklandığımız kalite ve akreditasyon süreçleri, uluslararasılaşma alanında attığımız adımlar ile akademik ve idari personelimizin öz verisi başarının anahtarı. Kalite çalışmaları ile stratejik hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken dünyanın saygın değerlendirme kuruluşları tarafından hazırlanan listelerde her yıl daha da yukarılarda yer alacağız.”

PROF. TİFTİKÇİGİL: SKA’DA YÜKSELİŞİMİZ DEVAM ETTİ
İstanbul Medipol Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil ise sürdürülebilir kalkınma bilincini üniversite genelinde yaygınlaştırmak istediklerini belirtti. Sistematik yaklaşım sağlayarak konunun toplumsal katkı açısından ele alınmasına odaklandıklarını ifade eden Tiftikçigil, şöyle dedi: “Üniversiteler, Birlemiş Milletler tarafından Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının (SKA) hayata geçirilmesi sürecinde en önemli aktörler arasında görülmekte. Üniversiteler gerçekleştirdikleri faaliyetlerle başta nitelikli eğitim olmak üzere insana yakışır iş ve ekonomik büyüme, iklim eylemi, eşitsizliklerin azaltılması, sorumlu tüketim ve üretim, sağlıklı bireyler ve amaçlar için ortaklıklar amaçlarına katkı sunmakta. Günümüzde üniversitelerin SKA’lara katkılarının uluslararası endekslerle ölçümlenmesi önem kazandı. Bu alanda en önemli endeksler arasında yer alan THE Impact Ranking’de bu sene İstanbul Medipol Üniversitesinin yükselişi devam etti. Özellikle ‘Sağlıklı Bireyler’ ve ‘Eşitsizliklerin Azaltılması’ maddelerinde üniversitemiz çok önemli katkılarda bulundu.”

SOSYAL, EKONOMİK VE ÇEVRESEL UYGULAMALAR DEĞERLENDİRİLİYOR
Dünyanın önde gelen yükseköğretim sıralama kuruluşu THE, Birleşmiş Milletlerin belirlediği dünyanın 17 temel sorununa ve bunlara çözüm olarak önerdiği ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na karşı üniversitelerin performanslarını ölçüyor. THE tarafından yapılan etki sıralamaları, tüm dünyada yükseköğretim kurumlarının sosyal, ekonomik ve çevresel uygulamalarını değerlendirerek sürdürülebilirlik alanında dünyaya katkılarını ortaya koyuyor.

Listeleri incelemek için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 05/07/2023 - 13:46