Ana içeriğe atla

Medipol, THE 2023’te başarısını korudu

20.10.2022

İstanbul Medipol Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan ‘Dünya Üniversiteler Sıralaması 2023’te 1201-1500 bandında yer alarak geçtiğimiz yıllardaki başarısını yineledi.
 

kampus

Dünyanın en prestijli akademik derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), dünya çapında belirli bir standardı yakalayan toplam 2.500’den fazla üniversitenin verileriyle ortaya konulan “Dünya Üniversite Sıralaması 2023” (World University Rankings 2023) verilerini paylaştı. Medipol, Londra merkezli derecelendirme kuruluşunun açıkladığı listeye göre, genel sıralamada 1201-1500 bandındaki yerini korudu. Bu yıl değerlendirilen üniversite sayısındaki artışa rağmen istikrarını sürdüren Medipol, “Eğitim, araştırma, atıf, uluslararası görünüm ve bilgi transferi” kategorilerinde de 1201-1500 bandında yer aldı. Üniversitemiz 2023 sıralamasında öğretimde (öğrenme ortamı) 14.1, araştırma (hacim, gelir ve itibar) 9.5, alıntılarda (araştırma etkisi) 28.2, endüstri gelirinde (bilgi transferi) 38.0, uluslararası görünümde (personel, öğrenciler ve araştırma) 34.8’lik bir puan etti.

ANAHTAR GÖSTERGELERDEN BİRİSİ
2004 yılından bu yana öğrenciler, aileler, akademisyenler, üniversite yöneticileri, hükümetler ve sanayi kuruluşları için üniversiteler hakkında güvenilir performans verileri sağlayan Times Higher Education (THE), üniversitelerin dünya çapındaki performansını değerlendirmek ve takipçilerine yükseköğretim kurumlarının misyon ve başarılarını anlatmak için üniversiteleri çeşitli kriterlere göre sıralıyor. THE indeksinde üniversitelerin kapsamlı ve dengeli karşılaştırmalarını sağlamak için ilgili kriterlere yönelik özenle belirlenmiş 13 performans göstergesi kullanılırken sıralama sürecinde genel listeye “Sanat ve Beşerî Bilimler, Bilgisayar Bilimi, Klinik ve Sağlık, Mühendislik, Sosyal Bilimler, Yaşam Bilimleri, Fiziksel Bilimler, İşletme ve İktisat, Eğitim Bilimleri, Hukuk, Psikoloji” gibi 11 konuya özel sıralama eşlik ediyor. Times Higher Education (THE) sıralama sonuçları, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üniversite İzleme ve Değerlendirme Göstergeleri arasında da yer alıyor. Ayrıca sıralama sonuçları, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından tanımlanan üniversitelerin anahtar göstergelerinden birisi olarak kabul ediliyor.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:48