Ana içeriğe atla

Ceran: Dünya sıralamasındaki yerimiz yükseliyor

20.10.2022

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, üniversitelerin akademik başarılarının sıralandığı ulusal ve uluslararası listelerde Medipol’ün üst sıralara doğru tırmandığını söyledi.

1

İstanbul Medipol Üniversitesinin dünya sıralamalarındaki yeri, Senato Odası’nda yapılan toplantıda ele alındı. Toplantıya, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran ile Rektör Danışmanı ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk’ün yanı sıra Stanford Üniversitesinin açıkladığı ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer alan akademisyenlerimiz katıldı. Rektör Ceran, Medipol’ün her geçen gün güçlenen akademik kadrosuyla dünya sıralamalarındaki yerini yukarıya taşıdığını söyledi. Stanford Üniversitesinin açıkladığı ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde 8 akademisyenimizin yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ceran, Medipol’ün akademik camiadaki başarılarının artırılması noktasında yapılması gereken çalışmaları anlattı.

 

PROF. ÖZTÜRK DÜNYA SIRALAMALARINDAKİ PARAMETRELERİ ANLATTI
Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Öztürk ise yaptığı sunumda Medipol’ün güncel dünya sıralamasındaki yerini ifade etti. THE, URAP, RUR, Scimago, Webometrics gibi listelerdeki parametrelere dair bilgiler veren Öztürk, bu listelerde Medipol’ün yerinin yükselmesine dair yapılabilecekleri anlattı. Yapılacak akademik çalışmalar kadar bu çalışmaların duyurulmasının önemine değinen Öztürk, web sitesi başta olmak üzere bilhassa dijital yayınların kullanıcı dostu olmasının gereğine işaret etti.

 

ŞAKUL: BİLİMSEL ÇALIŞMALARA ÇOK CİDDİ DESTEK VERİYORUZ
Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Komisyonu Başkan V. ve Tıp Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Bayram Ufuk Şakul ise Medipol’ün bilimsel araştırmalara yaptığı katkılara değindi. Medipol yönetiminin, akademisyenlerinin yapacakları bilimsel çalışmalara ciddi maddi destek sunduğunu rakamlarla ifade eden Şakul, ülkemizin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sunabilecek proje, etkinlik ve eğitimleri desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:48