Ana içeriğe atla

Medipol 'Genç İVEK Zivesi'ne ev sahipliği yaptı

19.10.2022

Genç İVEK (İlaç, Eczacılık, Sağlık Bilim ve Teknolojileri Vakfı) tarafından ikincisi düzenlenen “Öğrenci Zirvesi”, İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

ivek

İstanbul Medipol Üniversitesi, Genç İVEK tarafından düzenlenen ‘Öğrenci Zirvesi 22’ye ev sahipliği yaptı. İkincisi düzenlenen zirvede; sağlık, teknoloji ve ilaç konularını içeren oturumlar yapıldı. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan zirvenin açış konuşmalarını Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Omurtag ile Genç İVEK Başkanı Ayşegül Tanrıverdi gerçekleştirdi. Omurtag, öğrencilerin önemli bir organizasyona imza attıklarını belirterek teşekkürlerini ifade etti. Tanrıverdi de farklı alanlarda çalışmalar yapan bilim insanlarını gençlerle bir araya getirerek tartışma ortamı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.


PROF. ÜNÜVAR: BUGÜNÜN GENÇLERİ YARININ TEMİNATIDIR
Zirveye video mesaj yollayan İVEK Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, zirvenin sağlık alanına çoklu bir bakış açısı getireceğini ifade etti. Bugün sağlık alanında eğitim alan gençlerin yarının teminatı olacağını kaydeden Ünüvar, “Zirve sağlık ve teknolojiyi bir araya getirmesi açısından çok kıymetli. Farklı alanlarda olsa da ortak çalışmalar sürdüren aktörlerin buluşması, bugünün ve geleceğin tartışılmasına olanak sağlayacak. Gençlerimizi isteklerinden ve çabalarından ötürü takdir ediyorum.” dedi. Etkinliğe çevrim içi katılım sağlayan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da “Sağlık Ekosisteminde Etki Odaklı Araştırmalar İçin Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

DR. TOKAÇ: SAĞLIĞIN TÜM ALANLARINA DOKUNMAK İSTİYORUZ
İVEK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üye. Mahmut Tokaç ise şöyle dedi: “Başlangıçta dernek olarak faaliyet gösterdiğimiz ve yalnızca ilaç ve eczacılık üzerine çalışmalar yaptığımız kurumu, bir vakfa dönüştürerek kapsama alanını genişlettik. İlaç ve eczacılık alanlarının yanında sağlık, bilim ve teknolojiyi de ekleyerek sektörün her alanına dokunmak istedik. Sağlık alanında özgün çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kamu ve sektör arasında bir köprü görevi üstleniyoruz. Tekrara düşmemek adına tüm faaliyetlerimizin yenilikçi olması için özen gösteriyoruz. Bu anlamda yoğun tempoyla çalışan İVEK ve Genç İVEK heyetlerine teşekkür ediyorum.”

 

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:49