MEDAR Genel Kurulu yapıldı

17.10.2023

Akdeniz Araştırmaları Merkezi (MEDAR) 2023-2024 Akademik Yılı Genel Kurulu Kuzey Kampüs’te gerçekleştirildi.

medar.jpg

Akdeniz Araştırmaları Merkezi (MEDAR) 2023-2024 Akademik Yılı Genel Kurulu, MEDAR Müdürü Prof. Dr. Bekir Berat Özipek başkanlığında Dr. Öğr. Üye. Duygu Öztürk ve Öğr. Gör. Elif Yurtoğlu Pek’in sunumlarıyla Kuzey Kampüs’te yapıldı. Genel Kurula İstanbul Medipol Üniversitesi Toplumsal Katkı Komisyonu Başkanı ve Uygulama Araştırma Merkezleri Koordinatörü Prof. Dr. Türkan Yiğitbaşı başta olmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler İstanbul İl Müdürlüğü, İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası Kızılay Toplum Merkezleri, Uluslararası Göçmen Kadınlar Dayanışma Derneği, Sığınmacı Hakları Platformu, Harmoon Araştırma Merkezi, MAZLUMDER, Türk-Alman Üniversitesi Göç ve Uygulama Araştırma Merkezi, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Beykent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, İstanbul Medipol Üniversitesi Yabancı Diller Okulu, İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübünden ve özel sektörden temsilciler katılım gösterdi. Genel Kurulda tüm paydaşlar alanlarındaki deneyimlerini paylaşırken MEDAR ile yapılabilecek ortak projeler değerlendirildi. Bu kapsamda Türkiye’de bulunan Suriyeli göçmen kadınların yaşadıkları sorunlar, aile içi şiddet, kayıt dışı göçmen çocukların eğitimlerinde yaşadıkları problemler ve toplumsal katkı temelli proje önerileri dile getirildi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/10/2023 - 15:38