Karaman: Gazetecilik ilişki kurma sanatıdır

14.11.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen panele konuk olan Gazeteci Nazif Karaman, gazeteciliği “ilişki kurma sanatı” diye niteledi.

.jpg

Sabah Gazetesi İstihbarat Şefi Nazif Karaman, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen ‘Cemal Kaşıkçı Cinayeti ve İstihbarat Gazeteciliği Paneli’nin konuğu oldu. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan’ın da izlediği ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Özkır’ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda Karaman, medya sektörü ve istihbarat gazeteciliğine ilişkin deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. 20 yıldır gazetecilik yaptığını belirten Karaman, gazeteciliğin ilişki kurma sanatı olduğuna dikkat çekti. Gazetecilikte ortaya konan emeğin maddi olarak tam karşılanmadığını kaydeden Karaman, tutku olmazsa gazeteciliğin yapılamayacağını söyledi. Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda cinayete kurban giden Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına dair açıklamalar da yapan Karaman şöyle dedi: “Gazetecilik tamamen tutku işidir. Emeğinizin karşılığını tam olarak alamazsınız ancak yaptığınız haberin gündem oluşturması tarifi mümkün olmayan bir motivasyon sağlar. Tempolu bir meslek, her gün yeni bir haber bulmak zorundasınız. Bunun için haber alabileceğiniz kaynakların fazla olması lazım. Bu yüzden gazetecilik bir ilişki kurma sanatıdır. Size haber verebilecek insanlarla ilişkilerinizi geliştirirseniz, başarıyı yakalarsınız. Cemal Kaşıkçı cinayeti üzerine yaptığımız haberler dünyada gündem oldu. ABD’deki bir gazeteci Cumhurbaşkanlığına yakın olduğumuzu iddia edip ‘Size servis ettiler’ dedi. Oysa ki biz bilgileri haber kaynaklarının verdiği ipuçlarından çıkardık. Resmi kaynaklardan edindiğimiz bilgilerle yaptık haberi. Çalıştığınız kurum sizi bir yere kadar destekler, kişisel beceriniz yoksa ilerleyemezsiniz. Ne kadar iyi ilişki kurar çevre yaparsan o kadar öne çıkarsın. Gazetecilik bir kurum adına yapılır ama aslında kişinin kendine yaptığı yatırımdır.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:51