Dr. Türkten’e “Genç Araştırmacı Ödülü”

25.10.2023

Tıp Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. İsmail Türkten, “Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Prof. Dr. Atilla Müftüoğlu Genç Araştırmacı Ödülü”ne layık görüldü.

odul.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. İsmail Türkten, “Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Prof. Dr. Atilla Müftüoğlu Genç Araştırmacı Ödülü”ne layık görüldü. Dr. Türkten, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde bu yıl 23.’sü düzenlenen Ulusal Anatomi Kongresinde, “Halluks Valgus Ayak Deformitesinde Crista Intersesamoidalis’in Birinci Metatars Ekseni ve Distal Metatarsal Eklem Açısıyla Yaptığı Anatomik İlişkisi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. 2022 yılında başlanan projenin yürütücülüğünü Prof. Dr. Semih Ayanoğlu üstlendi. Bilgisayarlı tomografi görüntülerinden elde edilen üç boyutlu modeller üzerinden ilerlenen proje, halluks valguslu hastalarda operasyon öncesi bazı anatomik yapıların pozisyonunu önceden tahmin etmeye olanak sağlayacak.

Son Güncelleme Tarihi: 25/10/2023 - 15:10