Öğrencimiz Günenç, DSÖ toplantısında ülkemizi temsil etti

30.10.2023

Tıp Fakültesi öğrencisi Selin Günenç, Kazakistan’da düzenlenen Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Komitesi 73. Oturumu’nda ülkemizi temsil etti.

dso.jpg

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Komitesi 73. Oturumu Kazakistan’da gerçekleştirildi. İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem 5 öğrencisi Selin Günenç, ülkemizdeki tıp öğrencilerini temsilen programa katıldı. Günenç, Uluslararası Tıp Öğrencileri Birlikleri Federasyonu (IFMSA) tarafından 53 ülkedeki tıp öğrencilerini temsil etmek üzere oluşturulan 6 kişilik delegasyonun bir üyesi olarak oturuma katıldı. Yılda bir kez gerçekleştirilen ve 53 ülkeden sağlık bakanlarının ve sağlık alanındaki üst düzey yetkililerinin katıldığı toplantılarda sağlıkla ilgili bölgede yaşayan yaklaşık 900 milyon kişiyi ilgilendiren kararlar tartışıldı. Bu yıl gerçekleştirilen toplantının ana başlıkları arasında DSÇ Avrupa Bölgesi’nde, “Sağlık İş Gücü ile İlgili Eylem Planı”, “Antimikrobiyal Direnç 2023-2030 Yol Haritası”, “Sağlık Acil Durumlarına Hazırlıklı Olma ve Müdahale 2024-2029 Planı” ve “Göçmen ve Mülteci Sağlığı 2023-2030 Eylem Planı” yer aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 30/10/2023 - 13:54