Dr. Karabulut’un patenti TÜRKPATENT tarafından tescillendi

13.03.2023

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Karabulut’un “Apoptopik Spermlerin Belirlenmesinde Kullanıma Uygun Bir Yöntem’’ başlıklı patenti TÜRKPATENT tarafından tescil edildi.

seda_karabulut_haber.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Karabulut tarafından geliştirilen “Apoptopik Spermlerin Belirlenmesinde Kullanıma Uygun Bir Yöntem’’ başlıklı patent, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi. Karabulut’un geliştirdiği yöntem ile tüp bebek tedavisi sırasında apoptopik olmayan canlı sperm hücreleri ışık mikroskobu ile seçilebilecek. Tescil edilen çalışma ile ekstra ekipman, eğitim ve maliyete gerek olmadan kolay ve zararsız sperm seçimi hedefleniyor. Geliştirdiği yöntem hakkında konuşan Karabulut, şöyle dedi: “Bu çalışmayla önemli bir toplum sorunu olan kısırlık tedavisine katkı sağlamayı, hastaların gebe kalma süreçlerinin hızlandırılmasını, tedavi maliyetlerinin azaltılmasını, tedavi sürecinden kaynaklanan risklerin en aza indirilmesini ve çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerde oluşabilecek psikolojik ve sosyal sorunların azaltılmasını amaçlıyoruz. Projemiz aynı zamanda TÜBİTAK ‘1005-Yeni Fikirler ve Ürünler’ destek programı kapsamında destekleniyor.”

Son Güncelleme Tarihi: 13/03/2023 - 11:57