Özipek: Kötü muhalefet, hiç olmamasından iyidir

15.12.2015

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, “Kaliteli olsun veya olmasın muhalefetin kendisi iyi bir şeydir” dedi.

a3d44a24-9d4a-4536-9d1b-93d761d0223f-Yeni_Turkiye_OZIPEK.jpg

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Yeni Türkiye Buluşmaları”na konuşmacı olarak katıldı. “Muhalefet ve Yeni Türkiye”nin tartışıldığı konferansa Özipek’in yanı sıra Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cennet Uslu ve Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında demokrasi için muhalefetin önemine vurgu yapan Özipek, çok kötü bir muhalefetin bile hiç muhalefet olmamasından iyi olduğunu söyledi. Huzurlu bir ülkenin inşası için muhalefet ve iktidarın birlikte hareket etmesinin gereğine işaret eden Özipek, “Muhalefetin ve iktidarın beraberce bazı meseleleri gündelik siyasi çekişmelere kurban etmeden çözebilecekleri bir sosyo-politik düzeni beraberce inşa etmemiz lazım” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 16:18