“Sağlık işletmeleri profesyoneller tarafından yönetilmeli”

16.03.2016

Medipol Üniversitesi Hastanesi Resmi İşlemler ve Ruhsatlandırma Sorumlusu Oluş Alkan, sağlık için yapılan harcamaların giderek arttığını, kaynakların etkin ve verimli kullanılabilmesi için sağlık i..

Saglik_Yonetimi_Kulubu_Konfer

Medipol Üniversitesi Hastanesi Resmi İşlemler ve Ruhsatlandırma Sorumlusu Oluş Alkan, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi Kulübü’nün düzenlediği “Sağlık Yönetiminde Kariyer Uygulamaları” adlı konferansta sağlık işletmelerinin profesyonelce yönetilmesi gerektiğini söyledi. Toplumların en önemli zenginliğinin sağlıklı nüfus oranı olduğunu ifade eden Oluş, sağlık problemlerini çözmüş olan toplumların ekonomik, siyasal ve sosyal yapılarının sorunsuz olarak çalıştığını belirtti. Birey ve toplum hayatında önemli bir yeri olan sağlık harcamalarının giderek arttığına dikkat çeken Oluş, kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılabilmesi için sağlık işletmelerinin profesyonel bir şekilde yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Sağlık politikalarına yön verilmesinde sağlık yöneticilerinin önemli bir yerinin olduğunu belirten Oluş, bu insan kaynağı ihtiyacını karşılayacak olanların ise sağlık profesyonelleri olmak için eğitim alan kişiler olduğunu kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 08:59