Ana içeriğe atla

Dr. Eroğlu, FIP tarafından ödüle layık görüldü

02.08.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İpek Eroğlu, Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) tarafından ‘En Başarılı Poster Sunum Ödülü’ne layık görüldü.

1

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üye. İpek Eroğlu, Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) tarafından İspanya’da gerçekleştirilen ‘Eczacılık Uygulama Araştırmaları Özel İlgi Grubu’ toplatısında “Geriatrik Sağlık Hizmeti Sunumunda Eczacılık İşletmeciliğinin Farmakoterapi Boyutu: Eczacılık Fakültesi Öğrencileriyle Bir Pilot Çalışma” başlıklı posteri ile en iyi poster sunumu ödülüne layık görüldü. Eroğlu’nun danışmanlığını yaptığı Eczacılık Fakültesi 5. sınıf öğrencileri Mert Emre Çağlar ve Ulaş Güldaş’ın bitirme projesinden yola çıkılarak hazırlanan çalışmada, geriatrik sağlık hizmeti sunumunda bütüncül bakış açısıyla verilen eğitimin çıktılarının değerlendirilmesi yapılarak raporlanan sonuç ve önerilerin alana faydalı olması amaçlanıyor. Kongre kapsamında genel katılıma kapalı olarak gerçekleşen Granada Deklarasyonları Özel Oturumuna da davetli olarak katılan Dr. Öğr. Üye. İpek Eroğlu, bu özel oturumda sosyal ve klinik eczacılık uygulama araştırmalarının yayın kalite ve görünürlük iyileştirme çalışmaları için katkı sundu.

TÜRKİYE’DEN KATILAN TEK BİLİM İNSANI

Aldığı başarıdan dolayı gurur duyduğunu ifade eden Eroğlu, FIP’in eczacılık ve eczacılık bilimlerini temsil eden çatı kuruluş olduğunu ifade etti. FIP’in dünya çapında dört milyonu aşkın eczacıyı temsil ettiğini vurgulayan Eroğlu, şöyle dedi: “FIP, 152 ulusal organizasyon, akademik kurumsal üyeler ve bireysel üyeleri aracılığıyla, dünya çapında dört milyonu aşkın eczacıyı temsil ediyor. 1912 yılında kurulan FIP, merkezi Hollanda’da bulunan bir sivil toplum kuruluşu. Kapsamlı eczacılık ve farmasötik bilimler ağı aracılığıyla, dünyanın sağlık hizmetleri ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamak için uygulamalar ve ortaya çıkan bilimsel yenilikler yoluyla eczacılık mesleğinin gelişimini desteklemek için çalışıyor. 3-4 Temmuz tarihlerinde İspanya’da düzenlenen Uluslararası Eczacılık Federasyonu toplantısına ülkemizden katılan tek kişi bendim. Eczacılık için önemli bir kuruluş olan FIP tarafından düzenlenen bu önemli organizasyondan ödülle dönmek ise gurur verici.”

Son Güncelleme Tarihi: 02/08/2023 - 14:34