Akademisyenlerimiz TÜBİTAK 1001 kapsamında desteklenecek

04.08.2023

TÜBİTAK-ARDEB 2023 Yılı 1. Dönem 1001 Projelerinin bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı. İstanbul Medipol Üniversitesinin 3 akademisyeni hazırladıkları projeler ile destek almaya hak kazandı.

h

1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2023 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı. 2023 yılı 1. döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1.654 proje önerisinden 1.550’si bilimsel değerlendirmeye alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda, 245 proje önerisinin desteklenmesine, 23 proje önerisinin ise eksikliklerin tamamlanması koşuluyla şartlı olarak kabul edilmesine karar verildi. Açıklanan listeye göre İstanbul Medipol Üniversitesinden 3 akademisyen hazırladıkları projelerle destek almaya hak kazandı.

Destek almaya hak kazanan akademisyenlerimiz şu isimlerden oluştu:

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan

“5G Ötesi Kablosuz Ağlarda Algılama ve İletişim için Fiziksel Katman Güvenliği”

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üye. Mehmet Kocatürk

“Öngörü Hatasının Sinirsel İlintilerini Kullanan Beyin-Makine Arayüzü Tasarımı”

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Behnaz Karadoğan

“Genetik Aritmi Modeli Transgenik Farelerde Kardiyak İnervasyonların ve Telositlerin Tüm Kalp Düzeyinde Haritalanması ve Vahşi Tip ile Karşılaştırmalı Ex Vivo ve İn Vitro İncelenmesi”

Son Güncelleme Tarihi: 04/08/2023 - 14:26