Atatürk’ün vefatının 85. yılında anma töreni düzenlendi

10.11.2023

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümünde İstanbul Medipol Üniversitesinde düzenlenen törende anıldı.

10kasim.jpg

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayata veda edişinin 85’inci yıl dönümünde İstanbul Medipol Üniversitesinde düzenlenen törenle anıldı. Üniversite girişinde yapılan anma törenine akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi. Törende bir konuşma gerçekleştiren İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Malkoç, Atatürk’ün her daim akıllarda ve yüreklerde olacağını söyledi. Atatürk’ün ölümünün ardından 85 yıl geçmesine rağmen fikirlerinin halen canlı olduğunu kaydeden Malkoç, “57 yıllık hayatı millet için çalışarak geçti. O ve silah arkadaşları emperyalleri yurdumuzdan sökerek attı ve bugün 100. yılını kutladığımız Cumhuriyeti bizlere armağan etti. Arkasında feyz alacağımız ilkeler bıraktı. Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/11/2023 - 15:14