4. Yaz Dinlencesi Akademik Sohbeti sona erdi

07.09.2015

Medipol Üniversitesi BioHukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Ayvacık Belediyesi işbirliği ile düzenlediği Yaz Dinlencesi Akademik Sohbetlerinin 4’üncüsü, 3-5 Eylül 2015 tarihlerinde Bektaş Köyü ..

3ba-65cf-411a-a671-a553d5253a4a-Biohukuk_4.JPG

4. Yaz Dinlencesi Akademik Sohbeti, Çanakkale’nin Ayvacık İlçesinde bağlı Bektaş Köyü Sivrice Koyu’nda gerçekleştirildi. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Sayman’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Ayvacık Kaymakamı Dr. Salih Gelgeç ve Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin'in de aralarında olduğu Ayvacık ilçesi yöneticileri ile çeşitli üniversitelerden bilim insanları ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmalarında Prof. Dr. Yücel Sayman, toplantının kapsamının giderek genişlediğini ve bu seneki temanın üreme olduğunu söylerken, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise ilçenin yaşadığı sorunlardan ve tanıtım eksikliğinden yakındı. Ardından sunumlara geçildi. Her tebliğin ardından katılımcıların soru ve yorumları ile tartışmalar şeklinde devam eden bu seneki toplantıda 3 günde toplam 12 tebliğ sunuldu. "Üreme" temalı bu yılki toplantıda, ilk kez katılan isimlerin ağırlıkta olması dikkat çekti. Pek çok üniversiteden tıp ve hukuk başta olmak üzere farklı disiplinlerden bilim insanlarını ve araştırmacıları buluşturan toplantılarda; gen nakli, insan kopyalama, yeni üreme teknikleri gibi konular ve bunların doğuracağı hukuki, sosyal ve etik sorunlar derinlemesine tartışılıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 08:56