5G ve Ötesi Araştırma Laboratuvarımız açıldı

07.09.2015

Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin 5. nesil iletişim teknolojileri alanında çalışmalar yapmak üzere temellerini attığı 5G ve Ötesi Araştırma Laboratuvarı, Afet Haberleş..

Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 5G iletişim teknolojileri alanında çalışmalar yapmak için düğmeye bastı. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın desteğiyle çalışmalarına başlayan “5G ve Ötesi Araştırma Laboratuvarı”, 3 Eylül 2015 Perşembe günü Medipol Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Afet Haberleşme Çalıştayı esnasında kurdelesi kesilerek açıldı. 80 civarında üst düzey yöneticinin ve araştırmacının yer aldığı Çalıştay’da, açılışı gerçekleşen 5G ve Ötesi Araştırma Laboratuvarı’nın kurdelesini  İSTKA’dan uzman Nusret Yalçın kesti. Afet anında ve sonrasında haberleşme sistemlerinde oluşabilecek aksaklıklardan ve bunun üstesinden gelmek için yapılması gerekenler konusunda bir yol haritası çizdi. Ayrıca, mevcut altyapının kullanılamaz hale geldiği durumlar için alternatif afet haberleşme sistemlerinin önceden tasarlanmış olması gerektiğini belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 08:57