Yavuzer: Anaokulu, en iyi örgütlenmiş oyun kurumudur

07.09.2015

Medipol Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Yavuzer, anaokullarının çocuklar için en iyi örgütlenmiş oyun kurumları olduklarını söyledi. Yavuzer, “Anaokullarının çocukl..

7f0-Haluk_Yavuzer_Corlu_Anaokulu.JPG

Medipol Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Yavuzer, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yer alan Çorlu Özel İlk Hayat Anaokulunda “Çocuk Eğitiminde Aile ve Okul” başlıklı bir konferans verdi. 5 Eylül 2015 tarihinde gerçekleşen ve çok sayıda öğretmen ve ebeveynin izlediği konferansta Yavuzer, anaokullarının çocukların eğitim ve gelişimlerine olan katkılarından bahsetti. Anaokulunu, “en iyi örgütlenmiş oyun kurumu” olarak tanımlayan Yavuzer, okul öncesi eğitim kurumlarının çocuğun hem eğitim ve gelişimine hem de psikolojik yönlerine olumlu etkilerinin olduğunu söyledi. Anaokulu öğretmeninin çocuğun gizil yetilerini keşfeden bir misyona sahip olduğunu ifade eden Yavuzer, çocuğun eğitiminde anne ve babanın oynayacağı rolün de önemine dikkat çekti. Yavuzer son olarak ebeveynlere, çocuklarının eğitim ve yaşantılarının olumlu olabilmesi için anne ve babalar olarak neler yapabilecekleri konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 08:56