Ana içeriğe atla

2023’te Medipol’de öne çıkanlar

29.12.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi; başarılar, ödüller ve buluşlarla dolu bir yılı geride bıraktı. Geleneksel almanağımızda 2023’te öne çıkan gelişmeleri derledik.

almanak

İstanbul Medipol Üniversitesi için 2023, başarılarla dolu bir yıl olarak kayıtlara geçti. Üniversitemiz; 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022’de olduğu gibi 2023’de de YKS birincilerinin ve derece yapanların adresi oldu. Uluslararası Tıp Fakültesi ise Türkiye’deki tüm fakülteler arasında “en yüksek taban puana sahip fakülte” olarak öne çıktı. Medipol aynı zamanda yüksek doluluk oranıyla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.

İstikrarlı bir şekilde kalite akreditasyon çalışmalarını sürdüren İstanbul Medipol Üniversitesi, 2023 Eylül ayı itibariyle güncel akredite lisans programı sayısını 30’a çıkardı. Toplamda %41,03 akredite lisans programı sayısına ulaşan Medipol, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında en fazla akredite lisans programı bulunan üçüncü, bütün yükseköğretim kurumları düşünüldüğünde ise 10. sırada yer aldı.
  
Türkiye, 6 Şubat’ta "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. Tüm Türkiye gibi İstanbul Medipol Üniversitesi de harekete geçti ve yardım seferberliği başlattı. Bölgeye ayni ve nakdi yardımlar yapan Medipol, depremden etkilenen öğrencileriyle de yakından ilgilendi. 

MEDİPOL BİR KEZ DAHA DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA
Medipol, bu sene de dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarının açıkladığı dünyanın en iyi üniversiteleri listelerinde yer aldı. Medipol, 2023’te Times Higher Education (THE), QS World University Rankings, URAP Üniversiteler Sıralaması, University Ranking by Academic Performance (URAP), Scimago, Round University Ranking (RUR), Webometrics ve U-Multirank gibi birçok listede üst sıralarda yer aldı.

2023’TE ÖDÜLLER GURURLANDIRDI
İstanbul Medipol Üniversitesi 2023’te akademik personelinin ve öğrencilerinin farklı alanlarda aldığı ödüller ve geliştirdikleri projerlerle büyük gurur yaşadı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, 100. Yıl TÜBİTAK Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Şensoy ise “Doğa Bilimleri” alanında “Hesaplamalı Fizik ve Yapısal Biyoloji” kapsamında yaptığı çalışmalarla bu seneki TÜBA-GEBİP ödülünü almaya hak kazandı. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Güntekin, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosye Üyesi olarak seçildi. Güntekin, aynı sene içerisinde beynin elektrofizyolojisi üzerine çalışmalar yapan EEG and Clinical Neuroscience Society (ECNS) tarafından ‘Roy John Ödülü’ne layık görüldü. Güntekin, bu başarıya imza atan dünyadaki ilk kadın araştırmacı oldu. Diş Hekimliği Fakültesi 2020 mezunlarından Emine Hazan Akçadoğan da 2023 DUS 2. dönemde Türkiye Birincisi oldu. Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülsüm Sayın Özel ve doktora öğrencimiz Büşra Nur Çimen, Türk Prostodonti ve İmplantoloji Derneğinin 26. Uluslararası Kongresi’nden ödülle döndü. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Elif Hocaoğlu, MÜSİAD VİZYONER’23 zirvesi kapsamında düzenlenen ödül töreninde birincilik ödülü kazandı. Tıp Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. İsmail Türkten, “Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Prof. Dr. Atilla Müftüoğlu Genç Araştırmacı Ödülü”ne layık görüldü. İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Dinçer, Financial Innovation (SSCI-Q1) dergisinin 2022 The Outstanding Editor (Üstün Editör Ödülü) ödülüne layık görüldü.

2023’te öne çıkan gelişmeleri bir kez daha hatırlayalım.

OCAK
Medipol, ‘Beslenme Dostu’ kurum seçildi

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, akademik paydaşı olduğumuz ‘TEKNOFEST 2021’in tanıtım toplantısına katıldı.

ŞUBAT
Öğrencimiz Özel, ambalaj tasarımında dünya birincisi

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Zeynep Özel, ‘WorldStar Global Packaging Student’ yarışmasında ‘Sensodyne Mixed’ başlıklı projesiyle dünya birincisi oldu.

MART
Medipol öğrencilerinden TÜBİTAK 2209 A/B’de önemli başarı

İstanbul Medipol Üniversitsi öğrencilerinin TÜBİTAK 2209 A/B programları çerçevesinde yaptıkları 44 başvurudan 33’ü destek almaya hak kazandı.

NİSAN
İletişim Fakültesinin üç bölümü İLEDAK tarafından akredite edildi

İletişim Fakültesine bağlı Medya ve Görsel Sanatlar, Radyo, Televizyon ve Sinema ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümleri İLEDAK (İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu) tarafından akredite edildi.

MAYIS
İstanbul Medipol Üniversitesi UNAI üyesi oldu

İstanbul Medipol Üniversitesi “United Nations Academic Impact (UNAI)” üyeliğine kabul edildi.

HAZİRAN
Akademisyenlerimiz ‘En İyi Bilim İnsanları’ listesinde

Prof. Dr. Hüseyin Arslan, Prof. Dr. Bahar Güntekin ve Prof. Dr. Jean J.M.C.H. de la Rosette, Research.com’un yayımladığı “En İyi Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.

TEMMUZ
Öğrencilerimiz mezuniyet sevinci yaşadı

‘2022-2023 Eğitim-Öğretim Mezuniyet Töreni’ gerçekleştirildi. Bir hafta boyunca devam eden törenlerde yaklaşık 12 bin öğrenci diplomalarını alarak mezuniyet sevinci yaşadı.

AĞUSTOS
Medipol, ISO 27001 Belgesi almaya hak kazandı

İstanbul Medipol Üniversitesi bilgi güvenliği konusundaki yetkinliğini ‘ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’nı alarak belgelendirdi.

EYLÜL
Mimarlık programımız akredite edildi

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesine bağlı Türkçe Mimarlık programımız, Mimarlık Eğitimi Akreditasyon Derneği Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MİAK-MAK) tarafından akredite edildi.

EKİM
İlber Ortaylı, Cumhuriyet’in 100 yılını anlattı

Duayen tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Cumhuriyet’in 100 Yılı” başlıklı söyleşide İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Ortaylı, Osmanlı’dan bugüne dil, kültür ve sosyolojiye dair görüşlerini geniş bir perspektiften anlattı.

KASIM
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamak için etkinlik düzenlendi.

ARALIK
Yapay zekâ ve insan Medipol’de karşılaştı

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından ‘Görsel İletişim ve Tasarımda Yapay Zekâ Zirvesi’ düzenlendi. Zirvede yapay zekâ ile görsel tasarlayıp üreten bilgisayar, tasarımcı Selman Kıran’la karşı karşıya geldi.
 

Son Güncelleme Tarihi: 29/12/2023 - 12:49