Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Ombudsmanlık Ofisini Ziyaret Etti

20.03.2024

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ve Üniversitenin Uluslararası Ofisi, uluslararası öğrenciler için yapılacak çalışmaların arttırılması amacıyla bir araya geldi. Bu toplantıda Filistinli öğrencilerin üniversite içinde mevcut durumu hakkında bir görüşme gerçekleştirildi.

Ayrımcılığı Önleme ve Eşitlik Ombudsmanlığı Ofisi, kültürler arası çeşitliliğin korunması konusunda fikirlerini sunarak toplantıya katıldı. Bu konuda uzman olan Fırat Semih Avşar, toplantıya katılan bir Ombudsman Uzmanı olarak görüşlerini paylaştı. Ombudsmanlık, kurumlar arasında adaletin sağlanması, haksızlıkların önlenmesi ve eşitlikçi bir ortamın oluşturulması amacıyla çalışan bir kurumdur.

Toplantıda, Filistinli öğrencilerin üniversite içindeki deneyimlerini iyileştirmek ve ayrımcılığı engellemek için neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Uluslararası öğrencilerin ihtiyaçlarına ve sorunlarına odaklanarak, onların üniversite yaşamında daha iyi bir deneyim yaşamaları hedeflendi. Bu çerçevede, destek hizmetlerinin geliştirilmesi, kültürel etkinliklerin düzenlenmesi ve iletişim kanallarının güçlendirilmesi gibi konular ele alındı.

Toplantı sonucunda, Filistinli öğrencilerin üniversite içindeki durumlarının iyileştirilmesi için somut adımlar atılması kararlaştırıldı. Bu adımlar, herhangi bir ayrımcılığın önlenmesi, kültürel çeşitliliğin desteklenmesi ve uluslararası öğrencilere sağlanan destek hizmetlerinin artırılması gibi konuları kapsayacaktır. Ayrıca, Ombudsmanlık Ofisi'nin önerileri ve uzmanlığı, bu süreçte rehberlik sağlamak amacıyla kullanılacaktır.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2024 - 12:46