Akran Çalışmalarında Dijitalleşme Gerçeği

20.03.2024

AYRIMCILIĞI ÖNLEME VE EŞİTLİK OMBUDSMANLIĞI OFİSİ OLARAK, T.C. BEYKOZ BELEDİYESİ VE ULUSLARARASI DİJİTAL GİRİŞİMCİLİK DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİYLE üniversitemizde bir dijital girişimcilik Zirvesi düzenledik. Bu zirve, uluslararası öğrenciler ve yerel katılımcıların birlikte çalıştığı bir akran çalışmaları modeline dayanmaktadır.

Zirve, ayrımcılığı önleme ve eşitlik konularında farkındalık yaratmayı hedeflemektedir. Ayrımcılığı önleme ve eşitlik ombudsmanlığı Ofisi olarak, herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir ortamın teşvik edilmesi amacını taşımaktayız. Zirve, katılımcılar arasında birlik, beraberlik ve ortak çalışmaları teşvik ederek bu amaç doğrultusunda adımlar atmaktadır.

Zirve kapsamında, uluslararası öğrenciler ve yerel katılımcılar arasında bilgi ve deneyim paylaşımını destekleyen etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinlikler, dijital girişimcilik konularında ortak projeler geliştirmeyi teşvik etmekte ve katılımcıların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlamaktadır. Böylelikle, kültürel anlayışın artırılması, hoşgörü ve iş birliği ruhunun geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Zirve, dijital girişimcilik konusunda uzman konuşmacıların yer aldığı panel ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapmaktadır. Katılımcılar, bu etkinlikler aracılığıyla deneyimli girişimcilerin tecrübelerini dinleme ve onlardan ilham alma fırsatı bulmaktadır. Ayrıca, girişimcilik becerilerini geliştirmek için çeşitli eğitim ve mentorluk programlarına katılma imkânı sunulmaktadır.

T.C. Beykoz Belediyesi ve uluslararası dijital girişimcilik Derneği ile iş birliği yaparak düzenlediğimiz bu zirve, ayrımcılığı önleme ve eşitlik konularında farkındalık yaratmayı ve dijital girişimcilik alanında birlikte çalışmayı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Bu eğitim ile Ayrımcılığı Önleme ofisi olarak öğrencilerle ortak çalışmalar yapmanın değerini akranlar arası çalışmalar ile sağlanması amaçlanmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2024 - 12:50