Erasmus+ 2024 KA131 Projesi Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri Ön Başvuru Sonuçları-Sınava Girebilecek Öğrenci Listeleri

20.03.2024

Ön başvuru ilanında açıklandığı üzere programlar/bölümler için belirlenen kontenjanlar mevcuttur. Belirlenen kontenjan sayısından fazla sayıda başvuru yapılan programlarda / bölümlerde öğrenciler genel ağırlıklı not ortalamasına (GANO) göre en yüksek puandan başlanarak sıralanmıştır. Kontenjan fazlası başvurusu olan öğrenciler listede kırmızı renk ile belirtilmiştir. GANO puanın hatalı olduğunu düşünen öğrenciler erasmus ofisi ile [email protected] adresinden 21 Mart  saat 17:30’a kadar iletişime geçmelidirler.

Öğrenim listesi için tıklayınız. (Beyaz olanlar sınava girmeye hak kazanan öğrenciler, kırmızı olarak işaretlenen öğrenciler sınava girmeye hak kazanamayan öğrencilerdir)

Staj listesi için tıklayınız. (Bu sene için tüm staj başvuruları kabul edilmiştir.)

Bölüm kontenjan listesi için tıklayınız.

YDS/YÖKDİL sonucu sunan Doktora Programı öğrencileri sınava girmeyeceğinden sınav listesinde yer almamakta olup açıklanacak sonuç listesinde yer alacaklardır.

Yazılı sınava giren herkesin sözlü sınava da girmesi gerekecektir.

Sınav değerlendirmesi:

%60 yazılı sınav sonucu +  %40 sözlü (speaking) sınav sonucu olacak şekilde hesaplanacaktır.

İngilizce Yeterlik Sınavı 3 (üç) bölümden oluşmaktadır.

• Çoktan Seçmeli Bölüm: (40 puan) Bu bölüm, öğrencilerin B2 (CEFR) seviyesinde okuma ve dinleme becerileri ile dilbilgisi ve kelime bilgilerini ölçer
  • Yazma Bölümü: (20 puan) Bu bölüm, öğrencilerin akademik çerçevede bir metin oluşturma becerilerini ölçer.
  • Konuşma Bölümü: (40 puan) Bu bölüm, öğrencilerin verilen bir konu hakkındaki konuşma ve konuyla ilgilen soruları cevapla yeterliğini ölçer.

23 Mart 2024’de gerçekleşecek sınavla ilgili detaylı bilgilendirme (sınav saati, sınava girilecek derslik, TEAMS sistemi üzerinden yapılacak sözlü (speaking) sınavına dair liste ve detayları) için Tıklayınız.

Sınıf Listesi  için Tıklayınız.

Konuşma sınavı saatleri için Tıklayınız.

SINAV NİHAİ PUANLARINI 28 Mart 2024 tarihinde, tercih sonuçlarını ise 5 Nisan 2024’de açıklamayı planlamaktayız ancak planlanan tarihlerde bir değişiklik olursa sizleri yeni bir duyuru ile bilgilendireceğiz. Bu nedenle lütfen duyuruları dikkatli takip ediniz.

Son Güncelleme Tarihi: