Ana içeriğe atla

2023-24 AKADEMİK YILI ERASMUS SINAVI DUYURUSU VE ÖĞRENCİ LİSTELERİ

21.03.2024

 

Erasmus + Değişim Programı İngilizce Yeterlik Sınavı, İstanbul Medipol Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerden, Avrupa Birliği Erasmus Öğrenci Değişimi Projesi Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri kapsamında, yurt dışında belirli süreli eğitim görmek isteyen öğrencilerin, İngilizce yeterlilik tespitlerinin yapıldığı sınavdır. Sınavda dinleme, okuma, dil bilgisi, sözcük bilgisi, yazma ve konuşma becerileri değerlendirilmekte olup, 3 (üç) ana bölümden oluşmaktadır: 

 

  1. Çoktan Seçmeli Bölüm (40 puan): Öğrencilerin B2 (CEFR) seviyesinde okuma ve dinleme becerileri ile dilbilgisi ve kelime bilgilerini ölçer. 

  1. Yazma Bölümü (20 puan): Öğrencilerin akademik çerçevede bir metin oluşturma becerilerini ölçer. 

  1. Konuşma Bölümü (40 puan): Öğrencilerin verilen bir konu hakkındaki konuşma ve konuyla ilgilen soruları cevapla yeterliğini ölçer. 

 

2023-24 Erasmus + Değişim Programı İngilizce Yeterlik Sınavı, 23 Mart Cumartesi günü, İstanbul Medipol Üniversitesi Yabancı Diller Genel Koordinatörlüğü tarafından yapılacaktır. Sınav, ilk oturumu (Çoktan seçmeli bölüm ve yazma bölümü) yüz yüze, ikinci oturumu (Konuşma bölümü) Microsoft Teams üzerinden çevrimiçi olmak üzere iki oturum şeklinde gerçekleştirilecektir.  

Sınava girmeye hak kazanan öğrencilerin listesi öğrenci numaralarına göre sıralanmış şekilde aşağıda verilmiştir.  Listede yer alan öğrenciler, sınavın konuşma bölümü için, 22.03.2024 Cuma günü gün sonuna kadar ilgili Microsoft Teams ekiplerine eklenecektir. Ekiplere eklenme konusunda problem yaşayan öğrencilerin 22.03.2024 Cuma günü saat 17.00’a kadar Erasmus Ofisi ve Dil Okulu’nu bilgilendirmeleri gerekmektedir.  

  

ERASMUS SINAVI ÇOKTAN SEÇMELİ VE YAZMA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ LİSTELERİ

ERASMUS SINAVI KONUŞMA SINAVI ÖĞRENCİ LİSTELERİ

Sınavla ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar: 

 

  • Sınava katılacak tüm adayların, ilk oturumda sınav saatinden en az 15 dk. önce sınav salonunda hazır bulunmaları rica olunur.  

  • Sınavda Main Part’ın devamında yapılacak olan 75 dakikalık Yazma (Writing) bölümü bulunur. Main Part ile Writing arasında sınav kağıtlarının toplanması ve writing kağıtlarının dağıtılması için 5 dakika ayrılmıştır. Bu süre öğrencilerimiz için bir ara değildir. Sınıftan çıkılamayacak ve telefonlar öğrencilere dağıtılmayacaktır. 

  • Öğrencilerin sınava gelirken kendi kurşun kalemlerini ve silgilerini getirmeleri gerekmektedir. Sınav süresince kalem ve silgi alış-verişi yasaktır.  

  • OPTİK CEVAP ANAHTARLARI SADECE KURŞUN KALEMİLE DOLDURULMALIDIR. AKSİ TAKDİRDE CEVAP KAĞIDI DEĞERLENDİRİLEMEYECEKTİR. 

  • Akıllı telefon ve saatlerin sınav başlangıcında uçak moduna alınıp kapatılarak sınav gözetmenine teslim edilmesi gerekmektedir. Telefonunu veya akıllı saatini teslim etmeyen öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.  

  • Öğrencilerin yalnızca optik forma kodladıkları cevapları değerlendirilecektir. Öğrenciler yalnızca kitapçığa işaretledikleri veya optik forma geçirmedikleri sorulardan puan alamayacaktır.  

  • Optik kağıdını doğru şekilde doldurmak öğrencinin sorumluluğundadır. Kitapçık türünün işaretlenmemesi veya optiğin yanlış doldurulması sonucunda öğrenci “0” alacaktır.  

  • Dinleme bölümü başladıktan sonra gelen öğrenciler, ilgili dinleme parçası bitene kadar sınava alınmayacaktır.  

  • Öğrenciler sınav başladıktan sonra 40 dakika boyunca sınavdan çıkamazlar. Sınavını bitiren öğrencilerin koridorda beklemesi yasaktır.  

  • Sınav esnasında tuvalet kullanımına izin verilmeyecektir. 

İkinci oturum için, adayların medipol uzantılı öğrenci e-posta adresleri ve şifreleri ile Microsoft Teams’e giriş yapmaları gerekmektedir. Öğrenci e-posta hesabı ile ilgili problem yaşayan öğrencilerin [email protected] adresine mail atıp, sınavdan önce sorunu çözüme ulaştırmaları gerekmektedir. Adaylar, ilgili Teams ekiplerinde “sınav başlangıç saati – öğrenci adı” yazılı özel kanallara eklenecektir. (Örnek: 13:00 – John Doe). Konuşma sınavına girecek öğrencilerin, sınav başlangıç saatlerinde Teams platformunda çevrimiçi/ online olarak hazır bulunmaları gerekmektedir. Öğrencilerin sınavda kameralarının açık olması ve geçerli bir kimlik göstermeleri zorunludur.  

 

 

Sınav İçeriği /Yeri / Saati: 

 

I. Oturum (Yüz yüze / İMÜ Kuzey Yerleşkesi A Blok & C Blok) 

  1. Çoktan Seçmeli Bölüm: 40 puan / 09.00-10.15 (75 dk.) 

  • Dinleme – 12 puan 

  • Okuma (2 Okuma metni)- 12 puan 

  • Dil Bilgisi – 8 puan 

  • Sözcük Bilgisi- 8 puan 

  1. Yazma Bölümü (250-400 kelime) – 20 puan / 10.20-11.35(75 dk.) 

II. Oturum (Çevrimiçi / Microsoft Teams) 

  1. Konuşma Bölümü (Warmup/Monologue/Dialogue) – 40 puan / Lütfen, konuşma sınavı başlangıç saatinize yukarıdaki listeden bakınız. (Her bir öğrenci için 10 dk.) 

Son Güncelleme Tarihi: 21/03/2024 - 15:27