Ara Dönem İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı

30.01.2023

İngilizce Hazırlık Ara Dönem Muafiyet sınavı 31 Ocak 2023 Salı günü saat 09.00-12.30 arasında Kavacık Kuzey Yerleşkesinde A Blok’ta gerçekleşecektir. Sınava yalnızca başvuru yapmış olan öğrenciler girebilir. Lütfen sınav saat ve dersliğinizi öğrenci numaranızla aşağıdaki listeden kontrol ediniz.

Sınavda dikkat edilmesi gerekenler:

·         Öğrencilerin sınav başlangıç saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri dersliklerde hazır bulunmaları gerekmektedir.

·         Öğrencilerin sınava gelirken yanlarında geçerli bir kimlik bulundurmaları ve kendi kurşun kalemlerini ve silgilerini getirmeleri gerekmektedir. Sınav süresince kalem ve silgi alış-verişi yasaktır.

·         Akıllı telefon ve saatlerin sınav başlangıcında uçak moduna alınıp kapatılarak sınav gözetmenine teslim edilmesi gerekmektedir. Telefonunu veya akıllı saatini teslim etmeyen öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.

·         Öğrencilerin yalnızca optik forma kodladıkları cevapları değerlendirilecektir. Öğrenciler yalnızca kitapçığa işaretledikleri ve optik forma geçirmedikleri sorulardan puan alamayacaktır.

·         Optik kağıdını doğru şekilde doldurmak öğrencinin sorumluluğundadır. Kitapçık türünün işaretlenmemesi veya optiğin yanlış doldurulması sonucunda öğrenci 0 alacaktır.

·         Dinleme bölümü başladıktan sonra gelen öğrenciler, ilgili dinleme parçası bitene kadar sınava alınmayacaktır.

·         Öğrenciler sınav başladıktan sonra 50 dakika boyunca sınavdan çıkamazlar. Sınavını bitiren öğrencilerin koridorda beklemesi yasaktır.

·         Sınav esnasında tuvalet kullanımına izin verilmeyecektir.

·         Kampüste gerçekleştirilecek olan yüz yüze sınavda 75 ve üzeri not alan öğrencilerimiz İngilizce Hazırlık Programından muaf olurlar.

·         Kampüste gerçekleştirilecek olan sınavın ilk aşamasından 60 ile 74arası alan öğrencilerimiz 2 Şubat 2022 tarihindeki Online Konuşma Sınavına katılmaya hak kazanırlar. Online Konuşma Sınavı da 100 üzerinden değerlendirilecek olup 75 ve üzeri alan öğrenciler muaf olurlar.

·         Tüm konuşma sınavları ONLINE olarak yapılacaktır. Öğrencilerin online sınav oturumuna katılabilmeleri için medipol uzantılı ÖĞRENCİ MAİL ADRESLERİNİN aktif olması gerekmektedir.

·         Konuşma sınavı listeleri 1 Şubat Çarşamba günü akşamında duyurulacaktır.

·         Muafiyet Sınavından 59 ve altı not alan öğrencilerimiz ile Konuşma Sınavından 74 ve altı not alan öğrencilerimiz İngilizce Hazırlık okuyacaklardır.

·         Muaf olan öğrenciler ikinci dönem İngilizce Hazırlık derslerine katılamaz.

Son Güncelleme Tarihi: 30/01/2023 - 11:08