Ana içeriğe atla

Uluslararası Acta Pharmaceutica Sciencia Sempozyum’u gerçekleşti

09.06.2023

Uluslararası Acta Pharmaceutica Sciencia Sempozyumunun (APSIS) ilki “Sosyal ve Yönetsel Eczacılık” ana başlığıyla gerçekleştirildi.

actahaber.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından Uluslararası Acta Pharmaceutica Sciencia Sempozyumu düzenlendi. Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Acta Pharmaceutica Sciencia Dergisi’nin Baş Editörü Prof. Dr. Gülden Zehra Omurtag’ın açış konuşması ile başlayan sempozyumda Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Kübra Elçioğlu eş başkanlık yaptı. Sempozyum, “Bütüncül Eczacılık, Sürdürülebilir Eczacılık ile Acil ve Afet Eczacılığı” alanlarında dünyanın farklı coğrafyalarında yapılmış araştırmaları katılımcılar ile buluşturdu. Etkileşimli geçen sempozyumun bilimsel programı içerisinde yer alan tüm oturumlar İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İpek Eroğlu ve Marmara Üniversitesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalından Doç. Dr. Esra Tatar moderatörlüğünde canlı olarak yayınlandı.

ECZACILARIN SOSYAL SORUMLULUĞUNA ODAKLANILDI

Sempozyumda sağlık hizmetlerinde daha iyi sonuçlar elde etmek amacıyla toplumların sağlık ihtiyaçlarını karşılamada rol oynayan eczacıların sosyal sorumluluğuna yoğunlaşılırken eczacıların sağlık hizmetlerinde liderlik ve yönetim rolleri vurgulandı. Sempozyumda ayrıca eczacılıkta kadim ve güncel var olan uygulamalar ile yeni trendler ele alındı. Şubat ayında yaşanan depremler özelinde doğal afetler, salgın hastalıklar ve acil durumlar gibi kriz durumlarında eczacıların rolü de değerlendirildi. Katılımcı ilgisinin yüksek olduğu sempozyumun bildiri özetlerine Acta Pharmaceutica Sciencia dergisinin yeni sayısından açık erişimli olarak ulaşılabilecek.

1953’TEN BERİ YAYINDA

Acta Pharmaceutica Sciencia, ilk kez 1953 yılında Prof. Dr. Kasım Cemal GÜVEN’in editörlüğünde yayınlanan eski ‘Eczacılık Bülteni’nin devamı niteliğinde. “Eczacılık Bülteni” o dönemde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi-Eczacılık Dalı'ndan bilimsel makalelere ev sahipliği yaptı. 1984 yılından itibaren derginin adı “Acta Pharmaceutica Turcica” olarak değiştirilirken eczacılık bilimlerinin tüm alanlarında İngilizce ve Türkçe dillerinde ulusal ve uluslararası el yazması dergi haline getirildi. Dergi, 2006 yılından bu yana uluslararası kabul görmüş üst düzey bilimsel standartları temsil eden “Acta Pharmaceutica Sciencia” adıyla sadece İngilizce olarak yayın yapmakta. 2016 yılında oluşturulan yayın kurulu ile İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesine devredilen prestijli dergi, yılda 4 kez 3 aylık periyotlarda yayımlanıyor ve derginin akademik araştırmaların erişimine olan katkısı, genişleyen indeksi ve gayretli araştırmacıların desteği ile devam ediyor.

Son Güncelleme Tarihi: 09/06/2023 - 12:11