TTO’da yeşil dönüşüm odaklı girişimcilik konuşuldu

12.03.2024

Medipol META Talks “Yeşil Dönüşüm Odaklı Girişimcilik” söyleşisi İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nde gerçekleşti.

TTO

İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından organize edilen Medipol META Talks buluşmaları kapsamında “Yeşil Dönüşüm Odaklı Girişimcilik” söyleşisi yapıldı. Kuzey Kampüs’te gerçekleşen söyleşiye İstanbul Medipol Üniversitesi SURKAM Müdürü olan Prof. Dr. Rana Atabay Kuşcu, MikroalgeX Kurucusu Giuliano Regonesi ile Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üye. Ayşe Esra Karadağ konuşmacı olarak katıldı. Söyleşide ilk sözü alan Prof. Kuşçu, iklim değişikliğinin en büyük nedeninin insan olduğunu söyledi. Kuşçu, karbon tüketimi, açlık ve göç durumlarının iklim değişikliğinin sebepleri arasında yer aldığını ifade etti. 17 maddeden oluşan ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na vurgu yapan Kuşçu, sanayide gerçekleşen yeşil dönüşümün hem firmaların stratejik hedefine hem istihdama katkı sağlayarak ekonomiye destek olduğunun altını çizdi. MikroalgeX Kurucusu Giuliano Regonesi ise firma olarak amaçlarının insanların yaşadıkları yerlerin temiz, sağlıklı ve yaşanabilir olmasını sağlamak olduğu ifade etti. Mikroalg teknolojisinin havayı temizlemek için kullanıldığını kaydeden Regonesi, geliştirdikleri cihazın karbondioksiti emerek oksijen salgıladığını ve ortamdaki bakteriyi, virüsü ve kimyasalları yok ettiğini belirtti. Dr. Öğr. Üye. Ayşe Esra Karadağ da mikrolaglerin besin, ilaç, vitamin, protein gibi hammaddelerde kullanılabildiğini, mikroalg atıklarının ise döngüsel ekonomiye katkı sağladığını vurguladı.

Son Güncelleme Tarihi: 12/03/2024 - 15:41