Ana içeriğe atla

3. Ulusal Dil ve Konuşma Terapisi Öğrenci Kongresi sona erdi

11.03.2024

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öncülüğünde gerçekleşen 3. Ulusal Dil ve Konuşma Terapisi Öğrenci Kongresi sona erdi.  

6

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü ile Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği iş birliğinde “3. Ulusal Dil ve Konuşma Terapisi Öğrenci Kongresi” düzenlendi. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden çok sayıda katılımcının yer aldığı kongrede dil ve konuşma terapisiyle ilgili mevcut şartlar ve uygulamalara yönelik öneriler sunuldu. Kariyer, kekemelik, ses bozuklukları, yutma bozuklukları ve motor konuşma bozukluklarını içeren oturumların da yapıldığı kongreye Prof. Dr. Ahmet Konrot, Prof. Dr. Elçin Tadıhan Özkan, Doç. Dr. Fatma Esen Aydınlı, Doç. Dr. M. Emrah Cangi gibi alanında önemli isimler katıldı. Kongrenin açış konuşmalarını ise İstanbul Medipol Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sertan Özdemir ile Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği Başkanı Prof. Dr. İlknur Maviş gerçekleştirdi. Özdemir, kongrenin hızlı hazırlık sürecinin ardından kısa bir sürede gerçekleştirildiğini ifade ederek katılımcılara ve kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

PROF. MAVİŞ: 700 KİŞİNİN KATILMASI GURUR VERİCİ
Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan kongrede konuşan Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği Başkanı Prof. Dr. İlknur Maviş ise pandemi nedeniyle dört sene ara verdikleri kongrenin üçüncüsünü yapabilmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. Kısa bir hazırlık sürecine rağmen 700 öğrencinin kongreye katılmasının gurur verici olduğunu kaydeden Maviş, şöyle dedi: “Daha önce Anadolu Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinde gerçekleştirdiğimiz kongrelerin üçüncüsüne ev sahipliği yapan İstanbul Medipol Üniversitesine teşekkür ediyorum. Mesleğin gelişimi ve sorunların çözümü için bir arada olmak değerli. Öğrencilerin derneğimize katılması daha fazla ses getirmemize olanak sağlayacak.”

PROF. KONROT: MESLEĞİN GELİŞİMİ KOLAY OLMADI
Üsküdar Üniversitesi SBF Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Konrot da “DKTler Olarak Nerelerdeyiz? Kolaylıklarımız ve Zorluklarımız” başlıklı oturumu yönetti. Oturum öncesi dil ve konuşma terapisi alanının geçmişi ve bugünü üzerine konuşan konuşan Konrot, şöyle dedi: “Bugüne gelmek sanıldığı kadar kolay değildi. Bu alanda öncülerin ve köklerin olduğunu unutmamak lazım. Meslek yasaları ile dil ve konuşma terapisi eğitiminin nasıl olması gerektiği ile ilgili gelişmeler bunlardan biri. Bu konuda da yine birlikte çalışmalar yapıldı. Ekip olarak gelişmeler üzerinde çalıştık.”   
 

Son Güncelleme Tarihi: 14/03/2024 - 09:37