Sevda Kahraman, IMMIB 2025’te Türkiye üçüncüsü oldu
Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Sevda Kahraman, Türkiye’nin tasarım alanındaki saygın organizasyonlarından IMMIB 2025 Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda üçüncülük elde ederek genç tasarımcılar arasında öne çıktı.

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 2. sınıf öğrencisi Sevda Kahraman, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (IMMIB) tarafından düzenlenen IMMIB 2025 Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Türkiye’de tasarım odaklı üretimi teşvik eden köklü organizasyonlardan biri olan yarışma, 2005 yılından bu yana yenilikçi fikirleri destekliyor ve genç tasarımcıları sektör temsilcileriyle bir araya getiriyor. Katma değeri yüksek ürün geliştirme hedefiyle düzenlenen etkinlik, tasarımın ihracat gücüne katkısını artırmayı amaçlıyor.
Sevda Kahraman’ın elde ettiği derece, genç tasarımcıların yaratıcı düşünme, kullanıcı odaklı çözüm üretme ve sürdürülebilir tasarım yaklaşımı konularındaki yetkinliğini ortaya koyuyor. Yarışma süreci, fikir geliştirmeden prototiplemeye uzanan kapsamlı bir değerlendirme çerçevesi sunarken; öğrencilerin gerçek üretim ve pazar dinamikleriyle temas kurmasına da imkân tanıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 16/04/2026 - 15:07