Ana içeriğe atla

SBF Kulüpleri ‘Engelsiz Yaşam’ için buluştu

13.10.2022

Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenci kulüpleri, engelli bireylerin topluma entegre olmalarını kolaylaştırmak ve bu konudaki farkındalığı arttırmak amacıyla bir araya geldi.

1

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) tarafından ‘Engelsiz Yaşam İçin SBF Kulüpleri Buluşuyor’ etkinliği düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte; Beslenme, Çocuk Gelişimi Topluluğu, Dil ve Konuşma Terapisi, Ergoterapi, Fizyoterapi, Hemşirelik, İşitme ve Denge Topluluğu, MEDSAY, POZ, PTR Student Union ile Sosyal Hizmet kulüpleri bir araya geldi. SBF Engelsiz Yaşam Komisyonu Üyesi Öğr. Gör. Emre Dansuk’un açış konuşmasıyla başlayan etkinlik, SBF Öğrenci Temsilcisi Aleyna Güneş’in konuşmasıyla devam etti. Dansuk, engelli bireylerin günlük yaşam aktivitelerine katılmaları ve aynı zamanda yaşam kalitelerinin arttırılmasına yönelik yapılan çalışmalardan bahsetti. SBF’ye bağlı kulüplerin bu noktada önemine değinen Dansuk, tüm bölümlerin ‘Engelsiz Yaşam’ projesi kapsamında birlikte çalışmalarının gereğine işaret etti.

 

GÜNEŞ: ENGELSİZ YARINLAR İÇİN BURADAYIZ

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Aleyna Güneş ise tüm bölüm öğrencilerinin birbirlerini tanıması ve ‘Engelsiz Yaşam’ için birlikte çalışarak farkındalık oluşturması gerektiğini belirtti. Bu bağlamda etkinliği koordine ettiğini söyleyen Güneş, engelli bireylerin topluma kazandırılması için sürdürülebilir projeler ürettiklerini ifade etti. Tüm fakülte ve kulüp arkadaşlarına teşekkür eden Güneş, “Bir gün değil, her gün engelsiz yaşam için buradayız.’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Son Güncelleme Tarihi: 14/03/2023 - 16:26