Medipol’den 9 akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde

17.10.2022

İstanbul Medipol Üniversitesinden 9 akademisyen, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alma başarısı gösterdi.

kampus

Stanford Üniversitesi, ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’ni açıkladı. Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında hazırlanan listede İstanbul Medipol Üniversitesinden 9 akademisyen yer aldı. Elsevier Veri Tabanı’nda yayımlanan ve 2021 alıntı yılına göre ilk %2’lik dilimde bulunan ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesi; “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki (2021 yılı çalışmalar)” olarak iki kategoride listelendi. Bilim insanlarının sadece 2021 yılı çalışmaları dikkate alınarak oluşturulan ‘Yıllık Etki Listesi’nde yüzde 2’lik dilime giren 200.409 bilim insanı sıralandı. Sıralamaya Türkiye’den 1202 öğretim üyesi girdi; Medipol’den Prof. Dr. Zekai Şen (7.985), Prof. Dr. Abdülbari Bener (27.963), Prof. Dr. Jean De La Rosette (43.642), Prof. Dr. Hüseyin Arslan (64.282), Prof.  Dr. Hasan Dinçer (142.854), Doç. Dr. Serhat Yüksel (159.411) ve Prof. Dr. Reda Alhajj (174.348) listede yer aldı.

KARİYER BOYU ETKİ’DE 7 AKADEMİSYEN YER ALIYOR

Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada ise 195.605 bilim insanı içerisinde Türkiye’den 897, İstanbul Medipol Üniversitesinden 7 isim yer aldı. ‘Kariyer Boyu Etki’de, Prof. Dr. Zekai Şen (17.026), Prof. Dr. Jean De La Rosette (20.049), Prof. Dr. Abdülbari Bener (22.403), Prof. Dr. Hüseyin Arslan (43.951), Prof. Dr. Reda Alhajj (135.364), Prof. Dr. Jülide Akbuğa (142.318) ve Prof. Dr. Bahadır Kürşat Güntürk (178.049) listede yer alma başarısı gösterdi.

CERAN: AKADEMİSYENLERİMİZİN BAŞARISIYLA GURUR DUYUYORUZ

Akademisyenlerin başarısıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, “Açıklanan her bilimsel çalışmada üniversitemizin yer alması bizleri mutlu ediyor. Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde üniversitemizden 9 akademisyenin bulunması; üniversitemizin araştırma, kalite ve başarı odaklı yaklaşımlarının göstergelerinden bir tanesi. Akademisyenlerimizin başarısıyla gurur duyuyor ve sevinçlerini paylaşıyoruz. Gayret gösteren akademisyenlerimizi yürekten kutluyorum.” dedi.

TEMEL VE CİDDİ ULUSLARARASI ÖLÇÜTLER KULLANILDI

Liste oluşturulurken akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen “nitelikli yayın sayısı, makalelerinin yayımlandığı derginin etki değeri, çalışmalarına yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri” gibi temel ve ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 13/06/2023 - 14:07