Rektör Ceran, Prof. Akgün’e plaket takdim etti

21.09.2022
rektorodul

Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Ceran, idrar tahlili alımını kolaylaştıran bebek bezi geliştiren Prof. Dr. Cihangir Akgün’e plaket takdim etti.

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, İstanbul Medipol Üniversitesi Bahçelievler Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün’ü kabul etti. Ceran, idrar tahlili alımını kolaylaştıran bebek bezi geliştiren Akgün’e plaket taktim etti. İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin destekleriyle lisanslaması gerçekleştiren buluşu hakkında açıklama yapan Akgün, idrar tahlili alırken kullanılan yöntemlerin bebek ve çocuklarda travmalara neden olabildiğini söyledi. Akgün, şöyle devam etti: “Yenidoğan sarılığının, ishalin, kabızlığın, huzursuzluğun, kurdeşenin, öksürüğün altından idrar yolu enfeksiyonu çıkabilir. Uçan kuştan bile idrar tahlili alınmalı. Çocuk, genital bölgeye poşet yapıştırıldığında idrarını tutabiliyor. Bu bezde ilk idrarı emen bir katman ve sonrasında orta idrarı toplayan idrar toplama haznesi var. Buradan idrarı alıp test ediyoruz.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:54