Ana içeriğe atla

Rektör Ceran: Eğitimlerin yüz yüze ve kampüste yapılmasını planlıyoruz

04.08.2021

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Ömer Ceran, 4 Ekim’de başlayacağını ifade ettiği yeni dönemde eğitimlerin yüz yüze ve kampüste yapılmasını planladıklarını söyledi.

omer_hoca-02e28833-aef4-46a7-bdde-cae636841b4c.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Ömer Ceran, ‘Tanıtım Dönemi Sosyal Medya Canlı Yayınları’nın konuğu oldu. Basın-Yayın Ofisi Yöneticisi Ömer Çakkal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen yayında Ceran, adayların ve velilerin merak ettiği soruları cevapladı. Sınavların bir son ya da başlangıç olmadığını kaydeden Ceran, adaylara ve ailelerine seslenerek şöyle dedi: “Hayatta her zaman başka fırsatlar da çıkar. Öğrencilerimiz belki bu sınavda umduklarını bulamadı ama yerleşecekleri programla başarılı olup hayatta çok bir noktaya gelebilirler. Özellikle ailelere tavsiyem şudur: Kendi hayal ettikleri meslekleri değil, çocuklarının eğilimine ve isteklerine göre tercih yaptırmalılar. Bizde yapılan hatalardan bir tanesi genellikle öğrenci yerleştiği puana göre tercih yapıyor. Halbuki, olmak istediği bölüme göre tercih yapabilmeli. Biz de öğrencileri üniversitemizde görmek istiyoruz. Biz de onlar için heyecanlıyız.”

“BÜYÜMEMİZİ BÜYÜK ORANDA TAMAMLADIK”
İstanbul Medipol Üniversitesinin kuruluşundan bu yana dünya sıralamalarında yer alma çabasında olduğunu ifade eden Ceran şöyle devam etti: “Ben bir çocuk hekimi olarak hep şöyle diyorum: Çocukta bir büyüme, bir de gelişme vardır. Büyüme çocuğun kilo, boy, baş çevresi olarak büyümesi; gelişme de fonksiyon, nitelik, zekâ gelişimi gibi daha öğretiye yönelik gelişmedir. Biz de üniversite olarak büyümemizi büyük oranda tamamladık. Şimdi ağırlıklı gelişmeye önem veriyoruz. Bu çerçevede dünya standartlarında derecelendirme yapan kuruluşlarının yapmış olduğu skalalarda yer alıyoruz ve daha üst bantlara çıkmak için çalışıyoruz. Örneğin 25 bin üniversitenin sınıflandırıldığı THE sıralamasında 1000+’dan giderek dereceye girebildik. Diğer RUR ve SCIMAGO sınıflandırmasında da ilk 700-800 bandındayız. Kuruluş yılı itibariyle buralarda olmamız iyi ama hedefimiz kısa vadede 500 – 1000 bandına gelmek, orta vadede ise ilk 500 üniversite arasında yer almak.”

“EĞİTİMLERİN YÜZ YÜZE VE KAMPÜSTE OLMASINI PLANLIYORUZ”
Üniversitenin 4 Ekim’de açılacağını ifade eden Prof. Ceran, şöyle dedi: “Açılış takvimi olarak 4 Ekim’i belirledik ve hedefimiz yüz yüze eğitim yapmak. %30 ile %40 oranında yine online eğitim olacak ama diğer eğitimlerin kampüste olmasını planlıyoruz. Ama tabi bunu pandeminin seyri belirleyecek. Bakanlığın ve Yükseköğretim Kurulu’nun vermiş olduğu kararlar da göz önünde bulundurularak belirlenecek. Biz üniversite olarak online, hibrit ve yüz yüze eğitime hazır durumdayız. Temennimiz tabii ki yüz yüze eğitim yapabilmek. Özellikle sağlık ve diğer uygulamalı branşlarda yüz yüze eğitimin önemi yadsınmaz. En azından o bölümlerde yüz yüze eğitimin olması için zorlayacağız.”

Programın tamamını izlemek için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 10:38