Prof. Öztürk: İstanbullular diğer illere göre 2 kat fazla COVİD-19 riski altında

27.10.2020

Prof. Dr. Recep Öztürk, İstanbul’un, COVİD-19 vakalarının yüzde 40’ını kapsadığını hatırlatarak, “Salgın bitene kadar bazı gelenek ve alışkanlıkların ertelenmesi lazım.” dedi.

Recep_HOCA-981bb23f-9f50-482b-be29-db4e7f0963a6 (1).jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, İstanbul’un COVİD-19 vakalarının yüzde 40’ını kapsadığını hatırlatarak, İstanbul’da yaşayanların Türkiye’nin diğer illerinde yaşayanlara göre daha risk altında olduğunu söyledi. Öztürk, Türkiye’de kontrollü sosyal hayata geçildikten sonra toplumun bir kesiminin kurallara her şeye rağmen uyduğunu ancak yüzde 50-55’lik bir kesimin ise kurallara uyum sağlamadığını ifade etti. Salgın bitinceye kadar bazı gelenek ve alışkanlıkların ertelenmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti: “Eve misafir geldiğinde ev halkı maske takmalı. Ev içerisinde 4 metrekarede bir kişi bulunmalı. Örneğin 20 metrekare bir salonumuz var. Biz ev halkıyla birlikte burada 5 kişi olabiliriz. Salonumuz 40 metrekareyse 10 kişi olabiliriz. Alanımız geniş olsa da daha fazla kalabalıklar olmamalı. Çünkü o kadar büyük kalabalığı yönetmek mümkün değil. Ulaşımda mutlaka tekrar bir disiplinin gelmesi ve fiziki mesafenin korunmasının sağlanması lazım. Öte yandan, görsel ve yazılı basının da biraz daha uyarıcı olması gerekiyor. Bize sahadan biraz daha bilgi gelmeli, teorik konuşmamalıyız.”

Haberin tamamı Anadolu Ajansından yayımlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 09:59