Prof. Karacaoğlan: Tıp eğitiminde güçlü hastane alt yapısı şart

05.08.2021

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, “Öğrencilerimiz alanında etkin akademisyenlerden eğitim almakta ve onlarla araştırmalara katılabilmekte.” dedi.

nacihoca-c03db171-cde3-4536-830a-59a18b78556e (1).jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, ‘Tanıtım Dönemi Sosyal Medya Canlı Yayınları’na konuk oldu. Tıp eğitiminde en önemli faktörlerden bir tanesinin uygulamalı eğitim olduğunu kaydeden Karacaoğlan şöyle dedi: “Tıp eğitimi daha çok pratiğe dayalı bir eğitimdir. Bunun için de alt yapınızın güçlü ve donanımlı olması gerekir. Bu açıdan gereksinimleri karşılayacak eğitim ve araştırma hastanelerimiz mevcut. Bunun dışında üniversitemize bağlı olan sağlık uygulama ve araştırma merkezlerimiz var. Burada da öğrencilerimiz araştırmalara katılabilmekte. Öğrencilerimiz alanında etkin, uluslararası düzeyde bilinen akademisyenlerden eğitim almakta ve onlarla araştırmalara katılabilmekte. Fakültemiz TEPDAD tarafından 2025 yılına kadar akredite edildi. Bu tıp eğitiminin kalite açısından sorunsuz olduğunu göstermektedir.”

Yayının tamamını izlemek için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 10:50