Ana içeriğe atla

Öğrencimiz Eğricesu, Kaş Uluslararası Film Festivali’nden ödülle döndü

12.06.2023

İletişim Fakültesi öğrencimiz Emir Eğricesu, 2. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali’nde ‘Ulusal Öğrenci Filmleri Kategorisi’nde’ en iyi film ödülünü kazandı. 

iletisimhaber.jpg

2. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali’nde ödüller, Kaş Amfi Tiyatro’da gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü öğrencimiz Emir Eğricesu, “Tanrı” filmiyle festival kapsamındaki ‘Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nın en iyi film ödülünü kazandı.  60 ülkeden yüzlerce yönetmen ve sinemaseverin buluştuğu festivalde ödüle layık görülen Eğricesu’nun filmi, ütopyalardan kurulu bir evrende insanın varoluşuna odaklanarak yalnızlığını ele alıyor. Distopik bir evrende geçen “Tanrı”, insanların inanca olan tutkusunu seyirciye düşündürürken, karanlık ve acımasız gerçekleriyle izleyiciyi etkisi altına alıyor.

EĞRİCESU: FİLMİM KENDİSİNİ İSPATLADI

Eğricesu, “Tanrı’nın” ödül almasından dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti. Filmi yaparken yoğun bir emek harcadığını kaydeden Eğricesu, şöyle dedi: “Dekanımız Prof. Dr. Ali Büyükaslan başta olmak üzere fakültedeki hocalarımız yarışmalara katılmamız için bizleri teşvik ediyor. Bu anlamda desteklerini hissetmek yolun başındaki ben ve benim gibi genç yönetmen adayları için kıymetli. Kısa film festivalleri, genç yönetmenlere ve sinema sektörüne adım atmış yeteneklere uygun bir ortam sağlıyor. Esra Bakır, Seren Topaloğlu, Cem Hakverdi, Erol Yusuf ve Benan Baf’ın görev aldığı ön jürinin seçimleriyle, 31 film finaldeydi. Benim yarıştığım kategoride ise 5 film finale kalmıştı. Kazananları belirleyen ana jüri, Yapımcı Anna Maria Aslanoğlu, Filipinli Yönetmen ve Senarist Zig Dulay, Yönetmen Nisan Dağ, Oyuncu Aslı İnandık ve Yazar Melikşah Altuntaş’tan oluşuyordu. Bu anlamda tecrübeli isimler tarafından beğenilmek ve filmimin kendisini ispatlamasından dolayı mutluyum. Hikâyeyi oluştururken ve seyre hazır hâle getirirken tüm tutkumla çalıştım. Bu ödül ileride yapmayı planladığım işler için bana motivasyon sağlayacak. Beyaz perdede daha büyük projelere imza atmak için sabırsızlanıyorum.”

PROF. BÜYÜKASLAN: ÖĞRETİM KADROMUZUN KATKILARI YADSINAMAZ

Öğrencisi Eğricesu’yu makamında kabul eden İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan ise alınan ödül dolayısıyla memnuniyetini dile getirdi. İletişim Fakültesi öğrencilerinin son yıllarda farklı yarışmalardan ödüllerle döndüğünü hatırlatan Büyükaslan, şöyle dedi: “Öğrencilerimizin yarışmalardan ödüllerle dönmesi bizim için mutluluk kaynağı. Öğrencilerimizin başarılarında kaliteli öğretim kadromuzun payı yadsınamaz. Bu vesileyle öğrencilerimize destek veren ve onlara rehberlik eden kadromuza teşekkür ediyorum. Emir, geçtiğimiz sene de Aydın Doğan Genç İletişimler Yarışması’ndan ödülle dönmüştü. Emir, hikâyelerini duyurmak ve düşüncülerini paylaşmak için beyaz perdeyi etkili bir şekilde kullanıyor. Bu ödül de başarısının nişanesi oldu. Gelecekte daha da büyük projelere imza atacak ve sinema dünyasına katkıda bulunacaktır.”

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 13/07/2023 - 12:10