Ana içeriğe atla

Mimarlık programımız akredite edildi

22.09.2023

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesine bağlı Türkçe Mimarlık programımız, Mimarlık Eğitimi Akreditasyon Derneği Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MİAK-MAK) tarafından akredite edildi.

a16a0134.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesine bağlı Türkçe Mimarlık programımız, Mimarlık Eğitimi Akreditasyon Derneği Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MİAK-MAK) tarafından üç yıl süre ile akredite edildi. Akreditasyon, 2023-2026 dönemini kapsayacak. MİAK, GSTMF Mimarlık programının akredite olmasını “Mimarlık Akreditasyon Kurulu tarafından MiAK-MAK Akreditasyon Koşulları (2021) kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda MiAK-MAK Akreditasyon Süreçleri (2021)’nin 7.3. maddesinde belirtilen 3 yıllık akreditasyona hak kazanmıştır.” ifadeleriyle duyurdu.

DEKAN DİKBAŞ: ÖZGÜN YAPILANMAYA SAHİBİZ

MİAK akreditasyonu almasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Dikbaş, bölümlerinin Bologna Süreci’nde tek tipleşen diğer mimarlık programları ile karşılaştırıldığında özgün bir yapılandırmaya sahip olduğunu ifade etti. Programlarını meslek ve teknoloji alanında interdisipliner bir program olarak tasarladıklarını ifade eden Dikbaş şöyle dedi: “Bölüm, öğrencilere mezuniyet sonrasında başarılı bir kariyere adım atmaları için gerekli bilgi ve becerileri sağlayacak şekilde yapılandırıldı. Sektördeki güncel gelişmeleri takip eden ve nitelikli mezunlar yetiştirme amacı taşıyan üniversitemiz, akreditasyon süreçlerinde son yıllarda önemli bir ivme kazandı. Rektörlüğümüze, Kalite Akreditasyon Ofisi’ne, akreditasyon sürecini yürüten yönetici kadromuza, öğretim üyelerimize, mezunlarımıza, öğrencilerimize ve desteklerini daima hissettiğimiz idari personelimize teşekkür ederim.”

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 22/09/2023 - 10:22