Ana içeriğe atla

Medipol’ün ilk ‘Jean Monnet Module Projesi’ AB tarafından destekleniyor

07.12.2022

Doç. Dr. Rana Atabay Kuşçu koordinatörlüğünde yürütülen ve üniversitemizin ilk ‘Erasmus+ Jean Monnet Modülü Projesi’ olan “Avrupa Yeşil Mutabakatı, Sürdürülebilir Ticaret ve Türkiye'nin Entegrasyonu” başlıklı proje, Avrupa Birliği tarafından destekleniyor.

abproje.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Rana Atabay Kuşçu koordinatörlüğünde yürütülen “Avrupa Yeşil Mutabakatı, Sürdürülebilir Ticaret ve Türkiye'nin Entegrasyonu” başlıklı proje, Avrupa Birliği tarafından destekleniyor. Kuşçu, üniversitemizin ilk Erasmus+ Jean Monnet Modülü Projesi ile AB Yeşil Mutabakatının ticaret politikalarına etkileri ve Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin derinlemesine bir analizini sunarak üniversitede müfredat geliştiriyor. Proje kapsamında açılan derslerde İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi öğrencileri ulusal ve uluslararası akademisyenlerin katkılarıyla donatılmış müfredatta eğitimler görüyor. Derslere İstanbul Medipol Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Bulgaristan Trakia University’den akademisyenler katkı sunuyor.

PROJE ÇEVRECİ BİR BAKIŞ KAZANDIRACAK

Projenin müfredatı kapsamında AB’nin yapısı ve işleyişine bir giriş sunulurken öğrenciler, AB Yeşil Mutabakatı, karbondan arındırma, uluslararası ticaret, piyasa yakınsaması, net sıfır finans ve AB’nin çevre ve ticaretle ilgili politikalarına odaklanabilecek. EU-(TR)ADE, lisans öğrencileri için tasarlanan öğretim programına ek olarak çalıştaylar ve seminerler aracılığıyla akademisyenleri, sanayi ve uluslararası ticaretle ilgili kurumların temsilcilerini ve politika yapıcıları bir araya getirmeye başladı. EU-(TR)ADE kapsamında önerilen eylemler hem öğrenciler hem araştırmacılar üzerinde olumlu ve uzun süreli etkiler yaratacak. Dersler 2022 güz döneminde başlarken 2025’e kadar devam edecek.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:35