Ana içeriğe atla

Medipol, ‘Sıfır Atık’ iş birliğine imza attı

06.04.2022

İstanbul Medipol Üniversitesi, sıfır atık hedefleri doğrultusunda başlatılan “Evlerden Evrene Çevre Bilinci” projesine eğitim desteği sağlayacak.

beykozsifiratik-a55dc0ae-7738-491f-b179-e41204344a2d.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi, Beykoz Belediyesi ve Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Beykoz’da sıfır atık seferberliği başlatıldı. “Evlerden Evrene Çevre Bilinci” projesi çerçevesinde çevre konusunda duyarlılığın en üst noktaya çıkarılması, çevre bilincinin toplumsal bir davranışa dönüştürülmesi ve anne rolünün aile içerisinde çevre bilincine katkı sağlaması planlanıyor. Beykozlu gönüllü kadınların öncü rol oynayacağı projede su, elektrik ve doğalgaz gibi enerji kaynaklarının daha verimli kullanılarak atıkların yönetilmesi amaçlanıyor. 

MEDİPOL SIFIR ATIK EĞİTİMİ VERECEK
İstanbul Medipol Üniversitesi proje kapsamında çevre gönüllüsü kadınlara sıfır atık eğitimi verecek. Eğitimlerde katılımcılara sıfır atık uygulamaları hakkında detaylı bilgilendirme yapılacak ve geri dönüşüm uygulamalarının faydaları anlatılacak. Beykozlu kadınların kendi sosyal çevrelerini bilinçlendireceği projenin tanıtımları gündelik hayatta ev kadınlarının temas ettiği okullar, dernekler ve spor salonları gibi mekânlarda da yapılacak.

DAHA FAZLA VE KALİTELİ ATIK TOPLANACAK
“Evlerde Çevre Seferberliği Başlatıyoruz” sloganıyla yürütülecek projeyle sıfır atık hizmetlerinin toplumda yaygınlaşmasının yanı sıra evlerden daha fazla ve nitelikli geri dönüştürülebilir atık toplanması hedefleniyor. Projenin, dünyada günden güne stratejik önemi artan enerji sarfiyatının azaltılmasına katkı sunması bekleniyor.

Son Güncelleme Tarihi: 14/03/2023 - 16:27