Ana içeriğe atla

Medipol Mega Üniversite Hastanesi canlı cerrahiye ev sahipliği yaptı

21.10.2019

Dünya Üroloji Derneğinin Atina’da düzenlediği kongrede buluşan 2 bin 500 ürolog, Medipol Mega’da yapılan 14 farklı operasyonu canlı yayından takip ederek alanlarındaki yenilikleri keşfetti.

uroloji_ameli

Dünya Üroloji Derneğinin (SIU) Atina’da düzenlediği 2019 kongresinde, Medipol Mega Üniversite Hastanesinde yapılan operasyonlar dikkat çekti. Merkezi Kanada’da bulunan derneğin düzenlediği uluslararası kongreye İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın yanı sıra farklı ülkelerden 2 bin 500 ürolog katıldı. Konferansın ilk günü Medipol Mega Üniversite Hastanesinin 5 ameliyathanesinde gerçekleştirilen 14 farklı operasyon tüm dünyada canlı yayınlandı.
“MEDİPOL MEGA ÜNİVERSİTE HASTANESİ BAŞARILI BİR SINAV VERDİ”
Ameliyatlara ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Dünya Üroloji Derneği Genel Sekreteri olan Prof. Jean De la Rosetta, dünyada uygulanan geliştirilmiş cerrahi tekniklerinin en yeni versiyonlarının Medipol Mega Üniversite Hastanesi ameliyathanelerinde uygulandığını söyledi. Prof. Jean De la Rosetta, ameliyatları izleyen ürologların en yeni teknikleri işin ustalarından öğrendiğini ve bilim insanlarıyla yeni teknikler üzerine tartışma fırsatı yakaladığını kaydetti. İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Avrasya Üroonkoloji Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Selami Albayrak ise “Medipol Mega Üniversite Hastanesi, yüksek teknoloji ve insan kaynağı açısından küresel ölçekte olan bu canlı cerrahi sınavını büyük bir başarıyla verdi.” değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Prof. Albayrak’ın gerçekleştirdiği ‘Radikal Perineal Prostatektomi’ ameliyatı da konferansta canlı yayınlanan operasyonlar arasında yer aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:48