Medipol öğrencileri ‘Cerebral Palsy’e dikkat çekti

21.10.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi Farkındalık Kulübü öğrencileri ‘Cerebral Palsy’e (Beyin Felci) dikkat çekmek için konferans ve atölye çalışması düzenledi.

serabral_pal

İstanbul Medipol Üniversitesi Farkındalık Kulübü tarafından ‘Cerebral Palsy’e (Beyin Felci) dikkat çekmek için konferans ve atölye çalışmaları düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan etkinlikte konuşan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) Kaynak Geliştirme ve Kurumsal İletişim Müdürü Bilge Aksoy, Cerebral Palsy’li çocuklarla çalıştığı için kendisini şanslı hissettiğini söyledi. TSÇV’nin Cerebral Palsy hakkında farkındalık yaratmaya çalıştıklarını kaydeden Aksoy, çocukların gereksinim duydukları özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri için kaynak çalışmaları yürüttüklerini ifade etti. Serebral Palsili Çocuklar Derneğinden Yersu Deniz ise özel öğrencilerin mesleki eğitim almasını sağlayarak özel sektör ve kamuda istihdam etmeye çalıştıklarını belirtti. Deniz şöyle devam etti: “Cerebral Palsy, çocuklukta en sık rastlanan fiziksel engellilik durumu olarak tanımlanabilir. Gelişimini tamamlamamış beynin, doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesi nedeniyle oluşur. İlerleyici değildir, travmaya uğramış beyne erken müdahale edilmesi ve hayat boyu rehabilitasyon uygulamasıyla önemli gelişmeler sağlanabiliyor. Biz kurum olarak Cerebral Palsy’li çocukların sosyal hayata katılmalarını ve eğitimlerine devam etmelerini çok önemsiyoruz. Bu sebeple ortaokuldan mezun olan çocuklarımızın eğitimlerine devam edebilmeleri için Gökkuşağı Ortaokulunun bir üst modeli olan SERÇEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini eğitim öğretim hayatına kazandırdık. Öğrencilerin mesleki eğitim almasını sağlayarak özel sektör ve kamuda istihdamın yolunu açmak temel hedeflerimizden birisi.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:47