İnternette alışveriş yapanların cinsiyeti mouse hareketleriyle belirlenecek

08.09.2015

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Silahtaroğlu, online müşterilerin mouse hareketlerini inceleyerek gerçekleştirdiği cinsiyet tahmini çalışma..

e1b-18482abf5433-Gokhan_Silahtaroglu.jpg

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Silahtaroğlu, Academics World’ün ABD’nin New York kentinde düzenlediği Uluslararası Yönetim ve Bilgi Teknolojileri Konferansı’na katıldı. 27-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenlenen konferansta Silahtaroğlu, sunduğu “Yapay Sinirsel Ağların Yöntemini Kullanarak Online Müşterilerin Cinsiyetinin Belirlenmesi” başlıklı çalışmasıyla En İyi Bildiri Ödülüne layık görüldü. Silahtaroğlu bu çalışmasıyla, kullanıcıların sosyal medya üzerindeki mouse hareketlerini inceleyecek ve elde edeceği bu verileri yapay sinir ağlarıyla işleyerek cinsiyet tahminleri yapacak. Çalışmadan elde edilecek veri tahminleri, online satış ve pazarlama sektöründe kullanılabilecek.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 16:11