Çağlar’ın sunumu kongrede yoğun ilgi gördü

09.09.2015

Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Arş. Gör. Emre Şefik Çağlar’ın Avrasya Eczacılık Kongresinde sunduğu sözlü poster katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

d

Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Üstündağ ve Arş. Gör. Emre Şefik Çağlar, Erzincan’da yer alan Hilton Garden Inn Erzincan Otel’de düzenlenen Avrasya Eczacılık Kongresine katıldı. 3-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Kongrede, uluslararası alanda çalışmalar yapmış 100’ün üzerinde bilim insanı hazır bulundu. Kongrede Arş. Gör. Çağlar’ın, “Benzokain’in Deriden Uygulanması için Tasarlanan Yeni Mikroemülsiyon Bazlı Hidrojellerin Hazırlanışı ve Değerlendirilmesi” başlıklı sözlü poster sunumu, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Çağlar sunumunda, Medipol Üniversitesi araştırmacıları tarafından acil tıp ve kozmetik alanında kullanılabilmesi için tasarlanan benzokain yüklü yeni nesil hidrojenlerin hazırlanışını anlattı. Çağlar ayrıca, yapılan deneyler sonucunda elde edilen verileri Kongredeki katılımcılarla paylaştı. Hazırlanış ve üretim maliyeti düşük olan sunumdaki yeni nesil ürün, mevcut ürünlere kıyasla üstün özellikleri sebebiyle kongredeki araştırmacılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 16:09