GSTMF öğrencileri mekânsal tasarımı sanal gerçeklikle deneyimleyecek

03.02.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Eindhoven Teknik Üniversitesi ortaklığında geliştirilen “Sanal Gerçeklik Teknolojisinin Mimarlık ve İç Mimarlık Öğrencilerinin Mekânsal Farkındalıkları Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi” başlıklı projede çalışmalar başladı.

mimarlik1.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) destekli “Sanal Gerçeklik Teknolojisinin Mimarlık ve İç Mimarlık Öğrencilerinin Mekânsal Farkındalıkları Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi” başlıklı proje, Dr. Öğr. Üye. Şehnaz Cenani Durmazoğlu’nun yürütücülüğünde başladı. Projede sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak mimarlık ve iç mimarlık öğrencilerinin mekânsal tasarım süreçlerini deneyimlemesi hedefleniyor. Çalışmaya İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Hollanda Eindhoven Teknik Üniversitesinden akademisyen ve öğrenciler katkı sağlıyor. Projede İstanbul Medipol Üniversitesinden Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Şehnaz Cenani Durmazoğlu ile Dr. Gözde Kutlu, İstanbul Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Ethem Gürer, Arş. Gör. Uğur Efe Uçar ile Çağdaş Durmazoğlu, Eindhoven Teknik Üniversitesinden ise Dr. Öğr. Üye. Gamze Dane yer alıyor. Proje kapsamında tasarlanan etkinlikler İstanbul ve Eindhoven’da gerçekleştirilecek etkinliklerle yaygınlaştırılacak.

haber

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:18