Ana içeriğe atla

Ebelikte ‘Yolumuzu Aydınlatanlar’ bir araya geldi

10.10.2022

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından düzenlenen sempozyumda ‘Ebelik ve Hemşirelikte Yolumuzu Aydınlatanlar’ kitabının tanıtımı gerçekleştirildi.

1

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından düzenlenen sempozyumda ’Ebelik ve Hemşirelikte Yolumuzu Aydınlatanlar’’ kitabına katkı veren isimler bir araya geldi. İstanbul Medipol Üniversitesi Yayınlarından çıkan kitabı tanıtma amacıyla düzenlenen sempozyum, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Asiye Ayar Kocatürk ile Uzman Psikoterapist Refika Yazgaç’ın açış konuşmalarıyla başladı. Kocatürk ve Yazgaç konuşmalarında kitabın yazılış süreci ve alana sağlayacağı katkıdan bahsetti.

KOCATÜRK: EBELİĞİN EN TEMEL ROLÜ YARENLİK
Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Asiye Ayar Kocatürk, açış konuşmasında ebelik-hemşirelik mesleğinin kendisi için çok özel olduğunu söyledi. Kitap projelerini hayata geçirmek için 2 yıldır yoğun bir tempoda çalıştıklarını ifade eden Kocatürk şöyle dedi: “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 2020 yılını ebe ve hemşirelik yılı olarak ilan etti. Akabinde pandeminin ortaya çıkması ve bu süreçte meslektaşlarımızın gecelerini gündüzlerine katarak çalışmaları bizde farkındalık oluşturma isteği uyandırdı. Bu iki sebeple projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Mesleğimiz temel olarak bireylerin fiziksel, sosyal ve duygusal bakım gereksinimlerini karşılıyor. Meslektaşlarımızın üstlendikleri en temel rollerden birini ‘yarenlik’ olarak tanımlayabiliriz. Bu çalışma, mesleğe hazırlanan genç öğrencilerimiz ve meslektaşlarımız için önemli bir kaynak olacak.”

YAZGAÇ: EBELİKTE BİZE YAŞANAN TARİH LAZIM
Uzman Psikoterapist Refika Yazgaç ise hazırladıkları kitabın ebelik ve hemşirelik mesleği için kılavuz niteliğinde olduğunu ifade etti. Mesleki hafızayı genç meslektaşlarına aktarmak istediklerinin altını çizen Yazgaç şöyle dedi: “Ebelikte yazılı tarih zaten var, bize yaşanan tarih lazım. Bu kitapla birlikte gerçek deneyimler aktarılıyor. En büyüğü 88 yaşında, en küçüğü 40 yaşında olan ‘Yolumuzu Aydınlatanlar’ın yaşanmışlıkları sizleri hem hüzünlendirecek hem mesleğin nereden nereye geldiğinin bir göstergesi olacak. Kitapta emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:52