Ana içeriğe atla

İş dünyası profesyonelleri Medipol öğrencileriyle buluştu

14.12.2022

İstanbul Medipol Üniversitesi Management and Economics Club (MEC) tarafından organize edilen “Mectalks C-Level”, iş dünyası ile Medipol öğrencilerini bir araya getirdi.

a16a6945.JPG

İstanbul Medipol Üniversitesi Management and Economics Club (MEC) öğrencileri tarafından düzenlenen Mectalks C-Level, iş dünyasının üst düzey profesyonellerini öğrencilerimizle buluşturdu. Güney Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte Türk Hava Yolları Yatırım ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Levent Konukçu, DeFacto CFO’su Emre Adilce, PWC Türkiye Şirket Ortağı Adnan Akan, Hepsiburada İK Direktörü Gaye Kaleağası, UPS Türkiye Operasyon Direktörü Yenal Yolal ve Yıldız Holdingden Ali Kemal Kapıcıoğlu tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

ADİLCE: ŞİRKETİNİZ BÜYÜYORSA SİZ DE BÜYÜRSÜNÜZ
DeFacto CFO’su Emre Adilce, iş tecrübelerinden ve eğitim serüveninden bahsederek katılımcılara tavsiyelerde bulundu. İş dünyasında finans ve teknoloji bilgisine sahip olmanın önemini dile getiren Adilce, şöyle dedi: “Şu an kullandığınız platformlarda insanların hangi yollardan geçerek nerelerde olduklarını görebilmeniz mümkün. Hayat sadece şirketlerden veya bir şirkette çalışmaktan ibaret değil. Mezun olmadan önce ne istediğinizi bilmeniz çok önemli. Elbette hayatta her kararın bir geri dönüşü var, hiçbir yol geri dönülmez değil. Bu nedenle size uygun olmadığını düşündüğünüz şirketlerden ya da işlerden ayrılma cesaretini göstermenizi tavsiye ederim. İş hayatında, büyüyen bir şirkette çalışmanız da önemli. Böylece zamanla gelişme ve yeni yönlerinizi keşfetme şansına sahip olursunuz. Şirketiniz büyüyorsa siz de büyüyorsunuz. Bu nedenle tercihlerinizi yaparken bu unsurları dikkate almalısınız.”

KALEAĞASI: İNSAN KAYNAĞI HER DAİM VAR OLACAK
Hepsiburada İK Direktörü Gaye Kaleağası ise insan kaynakları alanına yönelme nedenini ve iş tecrübelerini paylaştı. Donanımlı insan kaynağının her zaman fark yaratacağını kaydeden Kaleağası, “Endüstrileşme ve dijitalleşme günümüzde ön plana çıksa da işletmeler için insan kaynağı her zaman fark yaratacak. İnsan faktörü iş hayatında her zaman önemli olacak. Çünkü insan kaynakları, şirketlerin dönüşümüne eşlik eden kritik bir alan.” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:31